Stamceltherapie voor Jaco Verheij

Jaco en Esmee Verheij, trotse ouders van 5 kinderen in de leeftijd van 1 tot 17 jaar en werkzaam in hun eigen kroeg; Sportsbar Cheers in Bleiswijk.

Eind 2014 kregen ze na veel ziekenhuisbezoeken het nieuws dat Jaco gediagnosticeerd is met Multiple Sclerosis (MS). De vorm (Remitting Relapsing) welke Jaco heeft kenmerkt zich door ontstekingsaanvallen die zorgen voor uitval. Na deze uitval treed er gedeeltelijk herstel op treed maar na elke aanval is er vermindering van functies. Hierbij kun je denken aan opeens door je benen zakken, geen gevoel meer in je handen hebben, 24 uur per dag het gevoel hebben dat je benen en voeten slapen.

In november 2022 is er weer een terugval en heeft Jaco van het ene op het andere geen zicht meer. Met acute inzet van een extreem hoge dosis prednison, is het licht weer terug gekomen. Echter, op verder dan 10 centimeter vooruit kijken is niet meer mogelijk. Oorzaak: Neuritis Optica als gevolg van de MS. Zijn behandelende artsen hebben geen mogelijkheden om in te grijpen. Door alle aanvallen in de loop van de jaren, zal Jaco langzaamaan achteruit blijven gaan. Hier zit geen stop meer op. De behandeld artsen zijn het erover eens, Jaco zijn enige kans op een normaal leven met zijn gezin is stamceltherapie (HSCT) zijn enige redding. Maar deze experimentele therapie is in Nederland nog niet toegestaan. In Mexico is dit wel mogelijk. Om het geld voor deze behandeling (E 70.000,–) bij elkaar te krijgen is een crowdfunding gestart.

Lees het hele verhaal op https://www.doneerdoel.nl/actie/4532/stamceltherapie-onze-enige-redding