Berkel vrouwen ruiken de topklasse

Op bezoek bij Sporting’70 boekte Berkel een belangrijke overwinning waardoor het met nog vier wedstrijden voor de boeg aan kop blijft in de hoofdklasse A en zo op koers ligt voor het kampioenschap en promotie naar de topklasse.

Sporting’70 altijd een lastige tegenstander om tegen te voetballen en het eerste wapenfeit was ook voor de thuisclub maar een schot op doel leverde niks op.
Berkel kreeg grip op het spel en creëerde ook menige mogelijkheden om de score te openen, het bleek gevaarlijk via corners en ook o.a Isabel van Ommen, Alyssa Daal en Anouk Angkotta probeerde het met schoten op doel maar een treffer viel er tot dan nog niet.
In de 26e minuut was het wel raak voor Berkel, via Lindy Hogedoorn kwam de equipe van Sanne Dekkers op een  0-1 voorsprong.
Een heerlijke opsteker natuurlijk die je graag wil uitbreiden.
Dat lukte in die fase niet , sterker nog , het was de thuisclub die in de 38e minuut op gelijke hoogte kwam 1-1 .
De laatste fase van de 1e helft leverde nog kansen op voor beide teams maar daarwaar Demi Verlangen haar schot naast zag gaan had Bianca Troost nog een schitterende redding en hield zo de thuisclub van scoren af.
Bij de start van de tweede helft nam Berkel direct het voortouw en dit leverde al vrij snel de voorsprong op , en jawel het was de aanvoerdster Demi Verlangen zelf die Berkel de voorsprong bracht 1-2 .
Nu moest de thuisclub dus weer komen en probeerde met een offensief dit te forceren maar schoten op doel leverde niks op en waar ze in de 66e minuut dachten te kunnen scoren spatte de bal uiteen op de lat boven Bianca Troost en bleef de voorsprong staan.
Zo kabbelende de wedstrijd voort met kansen en mogelijkheden voor beide teams maar gescoord werd er niet meer.
Berkel boekte dus een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap van de hoofdklasse A.
De voorsprong op nummer twee Klarenbeek blijft 4 punten en dat met nog vier wedstrijden te gaan:
15 april RVVH thuis
22 april RCL uit
13 mei Klarenbeek thuis
20 mei Knickerbockers uit
Nu dus even genieten van de koppositie tijdens het paasweekend en dan vol aan de bak om een sprookje werkelijkheid te maken en dus kampioen worden + promoveren naar de topklasse.