Biljartkampioenschap van Lansingerland een daverend succes

Afgelopen vrijdag organiseerde biljartvereniging ’t Raedthuys uit Berkel en Rodenrijs voor de eerste keer het “LansingerLibre”. Dat is het biljartkampioenschap van Lansingerland voor 60 plussers. De 14e editie van dit toernooi leverde een mooie finale op tussen de heren Jan en Jan. De druk bezochte finale was de kroon op een meer dan geslaagd toernooi.

LansingerLibre is onder biljartend Lansingerland al langer een begrip. De voorgaande 13 edities van dit toernooi werden georganiseerd door biljartvereniging TOGB. Na de coronatijd zagen zij helaas geen kans meer om de organisatie vorm te geven. En dus werd het stokje overgedragen aan ’t Raedthuys.

“Dit jaar hebben er 90 deelnemers meegedaan aan het toernooi”, vertelt Tjitse Sinnema (voorzitter 60+ bij ’t Raedtshuys). “De deelnemers waren verdeeld in 30 poules van 3 spelers. Op 28 februari stonden de eerste wedstijden gepland, sindsdien zijn er iedere dinsdag en vrijdag wedstrijden gespeeld. Op 24 maart monde dit uit in de finale, die dit jaar ging tussen Jan Scheffers en Jan van den Bosch.

De eindstrijd werd met grote overtuiging gewonnen door Jan Scheffers uit Bleiswijk, die een zeer sterke partij speelde. “Het hele toernooi speelde ik al boven mijn kunnen”, zegt hij hier zelf over. “In de finale was dit niet anders. Het was echt een fantastisch toernooi. Volgend jaar kom ik terug om mijn titel te verdedigen”. Lachend voegt hij nog toe: “ik hoop niet dat ik dan al na de eerste ronde naar huis mag, voorgaande jaren kwam ik namelijk helemaal niet ver”.

Wethouder Leon Hoek verzorgde de prijsuitreiking, waarna het tijd was om de middag proostend af te sluiten aan de verenigingsbar.

Definitieve uitslag

1e plaats: Jan Scheffers (biljartvereniging De Leeuwerik)

2e plaats: Jan van de Bosch (biljartvereniging TOGB)

3e plaats: Peet van den Baard (biljartvereniging ’t Raedthuys)

4e plaats: John van den Bulk (biljartvereniging TOGB)

Nieuwsgierig naar de reportage over LansingerLibre 2023? Deze is vanaf vrijdag 18:00 te zien in “Lansingerland Actueel” van week 13.