Van bloemzaadje tot Vaticaanstad: Bedankt voor de bloemen!

De nieuwe televisieserie van RTV Lansingerland “Bedankt voor de bloemen!” laat zien wat er jaarlijks bij komt kijken om het Sint-Pietersplein om te toveren tot een Nederlandse bloemenzee. Piet van der Burg, woonachtig in Lansingerland, is de bloemarrangeur van de paus. Aan hem de schone taak om het plein aan te kleden voor het moment van de paaszegen: het Urbi et Orbi. Een evenement waar jaarlijks één miljard mensen naar kijken. De voorbereidingen beginnen al maanden van tevoren.

Piet van der Burg: “De bloemen voor de paus zijn een gift. Een gift van de Nederlandse sierteeltsector voor het Vaticaan. Daar mogen wij als Nederland echt trots op zijn”.

In totaal zijn er 4 afleveringen van ieder zo’n 12 minuten.

AFLEVERING 1
In de eerste aflevering maakt de kijker kennis met Piet. Waarom is hij aangewezen als bloemarrangeur? En hoe is het om de paus te mogen ontmoeten?

AFLEVERING 2
In de tweede aflevering volgt de kijker Piet tijdens zijn bezoek aan sponsoren. De bloemen worden geleverd door diverse telers, wat is hun drijfveer om mee te doen? Ook laat Piet zien hoe hij te werk gaat bij het uitdenken van de bloemendecoratie (ontwerptekening).

AFLEVERING 3
In de derde aflevering worden de bloemen gezegend in Keukenhof, alvorens ze naar Vaticaanstad gaan. De bloemen worden per vrachtwagen getransporteerd.

AFLEVERING 4
In de vierde aflevering neemt de serie u mee naar Vaticaanstad. De bloemen worden door Piet en zijn team zorgvuldig voorbereid in de tuinen van de paus, om vervolgens op het Sint Pietersplein het perfecte plekje te krijgen. Piet en zij team zijn hier 2 à 3 dagen mee bezig.

Volgt daar dit jaar weer een bedankje op?

Bedankt voor de bloemen!
Vanaf woensdag 22 maart 17:00 wekelijks te zien bij RTV Lansingerland.
Op 8 april en 15 april om 17:30 (een dubbele aflevering) te zien bij TV Rijnmond.

Foto: Martine van Went