Inwoners maken kennis met de glastuinbouw

Op donderdag 9 maart was de hal van het gemeentehuis het podium voor een ‘Taste Box’ waar inwoners verschillende soorten tomaten konden proeven. 

Het was een eerste actie van een reeks waarbij inwoners kennismaken met Horti Science, de innovatieve glastuinbouw in Lansingerland. De gemeente vertelt daarbij welke bijdrage Lansingerland levert aan het voeden en kleuren van de wereld en alle innovatieve technieken die hierbij worden toegepast. Deze ‘Taste Box’ was een samenwerking tussen de gemeente en Bayer Crop Science.

Wethouder Economie Leon Hoek vindt het belangrijk dat inwoners meer zien en horen over de glastuinbouwsector: “Wat Nederland en dus ook Lansingerland zo uniek maakt is een optimale teelt met zo min mogelijk grondstoffen. Onze Horti Science is hightech! Het biedt innovatieve oplossingen voor onder andere het wereldvoedselvraagstuk. Door de groei van de wereldbevolking (van 7,7 naar 9,7 miljard in 2050) en de verandering van eetpatronen zal de vraag naar plantaardig voedsel in 2050 met 60% zijn toegenomen. En juist in Lansingerland telen we bij uitstek op een duurzame manier. Met respect voor elkaar en voor Moeder Aarde. Lansingerland is ‘Home of Horti Science’ en daar zijn we trots op!”