Aleid Egas haalt 1640 euro op voor Turkije en Syrië: “Ik hoop dat dit bedrag kan oplopen tot 2000 euro”

In Nederland wordt massaal gehoor gegeven aan de oproep om geld te doneren via giro 555. Dit ten behoeve van de slachtoffers in Turkije en Syrië, die op 6 februari door een zware aardbeving werden getroffen. Aleid Egas, kunstenares uit Berkel en Rodenrijs, bedacht een geheel eigen initiatief om geld in te zamelen.

“Ik vind de beelden uit Turkije en Syrië zo aangrijpend”, vertelt Aleid. “En dus wilde ik iets doen om te helpen. Al snel bedacht ik een manier om mijn steentje te kunnen bijdragen, namelijk door mijn kunstwerken te verkopen. Ik heb mijn kunst van zolder gehaald en een dag georganiseerd waarop mensen hier mochten langskomen om te kijken, maar vooral om te bieden op mijn werken. Het opgehaalde bedrag is uiteraard geheel voor het goede doel”.

Aleid is geen onbekende in de kunstwereld. Zij heeft een groot aantal cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder bij de Vrije Universiteit. Sinds 1994 woont zij in Berkel en Rodenrijs en heeft een eigen atelier aan de Noordersingel. Sinds 2003 volgt zij lessen op de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) en heeft, mede hierdoor, een geheel eigen stijl ontwikkeld. Hierbij worden realistische en abstracte kunst gecombineerd tot verrassende kunstwerken.

“De dag waarop mensen hier mochten langskomen, en bieden op mijn kunstwerken, verliep heel erg goed”, vertelt Aleid. “Het was doorlopend druk en gezellig, met een kop koffie erbij. De mensen snuffelde rustig door mijn kunstwerken, op zoek naar iets dat past in hun interieur. Bij interesse werd er een bod gedaan, en elke keer leverde dat een mooi bedrag op”. Het totaalbedrag dat Aleid heeft ingezameld is 1640 euro.

“Ik heb het geld al overgemaakt naar giro 555”, zegt Aleid hierover. “Het was een mooi moment, toen ik op de knop drukte en het geld definitief doneerde. Mijn streefdoel is 2000 euro, dus als er mensen zijn die nog interesse hebben in een kunstwerk dan mogen zij altijd contact opnemen. Dat zou toch fantastisch zijn”?

Heeft u interesse in een kunstwerk van Aleid? U kunt meer informatie over haar vinden op de website: www.aleid-egas.nl

Nieuwsgierig naar de tv-reportage met Aleid Egas? Deze is vanaf vrijdag 18:00 te zien in het weekjournaal “Lansingerland Actueel” van week 10.