Geert te Steeg aan de slag als voorzitter van Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza: “ik ben gewoon een enorm cultuurmens”

Geert ter Steeg werkt al 25 jaar in de culturele sector en heeft ruimschoots ervaring met het opstarten van cultuurhuizen. Daarmee is hij de ideale man om het nieuwe cultuurhuis van Berkel en Rodenrijs op de kaart te zetten. Met twee filmzalen, een theaterzaal, cursusruimtes, horeca en de bibliotheek wordt Casa Cadanza een huis waar cultuur in de breedste zin van het woord beleefd kan worden. In 2025 moet het zover zijn.

“De gemeente is verantwoordelijk voor de bouw van het cultuurhuis”, vertelt wethouder Titia Cnossen. “Maar voor de inhoud richten wij een onafhankelijke stichting op. Een stichting die bepaalt wat er in Casa Cadanza allemaal te beleven gaat zijn. En die stichting is afgelopen vrijdag officieel geworden, nadat wij een voorzitter hebben gevonden. Ik ben ontzettend blij dat dit gelukt is”.

Die nieuwe voorzitter is niemand minder dan Geert ter Steeg, een cultuurmens in hart en nieren. Met veel enthousiasme kijkt hij uit naar de toekomst. “Ik houd ervan om allerlei verschillende dingen op te zetten. En dit was een heel mooi project, omdat de gemeente er een solide plan onder heeft gelegd. Je voelt dat dit project een onderdeel van de samenleving aan het worden is. Dus ik dacht, met mijn ervaring, ik ga mij hiervoor aanmelden”.

Die aanmelding werd met gejuich ontvangen door wethouder Cnossen. “Invulling geven aan wat er in het cultuurhuis te doen zal zijn, is een vak apart”, zegt zij. “Ik vind het dan ook bijzonder dat wij een voorzitter hebben gevonden met heel veel ervaring. Het is toch fantastisch dat mensen hun kennis en kunde willen inzetten voor Casa Cadanza”.

Voor Geert start zijn klus met het zoeken naar een bestuur. “Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar een directeur”, zegt hij. “Er is immers iemand nodig die het werk doet zodra het gebouw staat. Dit duurt nog twee jaar, maar in de tussentijd moet er al zoveel gebeuren”.

In aanloop naar 2025 mogen inwoners van Lansingerland al het nodige verwachten. “We gaan een aansprekend programma ontwikkelen om de mensen te laten merken wat er aan gaat komen”, vervolgt de kersverse voorzitter zijn verhaal. “Dit om de mensen alvast te kietelen, maar ook om verwachtingen te kweken van de rijkdom die hier straks aan de gemeente wordt toegevoegd”.

Nieuwsgierig naar de tv-reportage met de voorzitter en wethouder? Deze is vanaf vrijdag 18:00 te zien in het weekjournaal “Lansingerland Actueel” van week 9.