Benefietconcert voor Turkije en Syrië een succes

Donderdagavond 23 februari organiseerde Cultuur aan het Lint, in samenwerking met violiste Quirine Scheffers, een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het werd een emotionele avond in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk van Berkel en Rodenrijs. De avond leverde een kleine 2000 euro op.

“Elke avond kijk ik naar het nieuws, en dan word ik zo verdrietig bij het zien van de verschrikkelijke beelden uit Turkije en Syrië”, vertelt Quirine Scheffers. “Als musicus en mens vraag je jezelf af; hoe kan ik mijn steentje bijdragen? En dan kom je al snel bij een concert, om zoveel mogelijk geld op te halen”.

Naast Quirine Scheffers was er een optreden van pianist Damien Heemskerk, maar ook van dichters Arie van Driel en Tahshin Ildiz. Sonja Huizinga verblijde het publiek met gezongen poëzie. De verschillende optredens werden zeer gewaardeerd door de aanwezigen gasten, die onder de indruk waren van hetgeen zij zagen. Vier heren van de a capella groep “Natural Blend Quartet” sloten de avond af, een emotioneel einde van een gedenkwaardige avond.

Organisator Ria van der Burg zegt hierover: “Van gastheer Rutger Hillenaar tot de artiesten, iedereen wilde graag zijn bijdrage leveren aan de avond. Ik vind het geweldig om te zien dat zoveel lokale talenten zich zonder aarzelen beschikbaar stellen. Iedereen gaf direct aan te willen meewerken voor het goede doel”.

Bedrag

Bij binnenkomst in de kerk lagen er enveloppen klaar voor de aanwezigen. Het publiek kon een donatie in de envelop achterlaten. Ook was het mogelijk om een QR-code te scannen, een bijdrage kon daarmee digitaal worden overgemaakt. De avond leverde een bedrag van €1901 op.

Nieuwsgierig naar de reportage over het benefietconcert? Deze is te zien in onderstaande video, vanaf minuut 3:07