NOS Nieuws van de Week start bij RTV Lansingerland

Vanaf zaterdagavond 4 maart is het NOS Nieuws van de Week wekelijks te zien bij RTV Lansingerland. Het NOS Nieuws van de Week is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg. Dit journaal is begrijpelijk voor iedereen, ook voor mensen die het soms lastig vinden om het nieuws te volgen. Omdat ze bijvoorbeeld moeite hebben met de Nederlandse taal of met lezen en schrijven. In het NOS Nieuws van de Week komen iedere week drie actuele nieuwsonderwerpen aan bod. Sommige begrippen worden extra uitgelegd door de presentator en er wordt gebruik gemaakt van rustiger beeld.

Patrick van Uffelen, teamleider TV bij RTV Lansingerland: “RTV Lansingerland is de lokale omroep voor de inwoners van Lansingerland. Alle Lansingerlanders moeten het nieuws dat we brengen kunnen volgen. RTV Lansingerland werkt steeds nauwer samen met de NOS. Met NOS Nieuws van de Week is er een mooie aanvulling gekomen om mensen te bereiken die anders moeite hebben het nieuws te begrijpen.”

Giselle van Cann, hoofdredacteur NOS Nieuws: “We hebben gemerkt dat het Nieuws van de Week een behoefte vervult bij een groot aantal mensen. Het is van belang dat we de mensen waarvoor we dit maken zo goed mogelijk weten te bereiken, dus we zijn erg blij dat steeds meer lokale en regionale omroepen ervoor kiezen om de samenwerking aan te gaan.”

Het NOS Nieuws van de Week begon als experiment in november 2021. Eerst was het journaal alleen via YouTube te bekijken. Inmiddels zenden verschillende lokale en regionale omroepen het NOS Nieuws van de Week uit op hun zenders. Daarnaast blijft het journaal wekelijks (m.u.v. schoolvakanties) verschijnen op YouTube.

NOS Nieuws van de Week
Vanaf komend weekend, elke zaterdag- en zondagavond tussen 18 en 24 (ieder uur) te zien bij RTV Lansingerland.