De bal rolt weer: een emotionele middag voor voetbalvereniging BVCB

Afgelopen zaterdag is er weer gevoetbald op het complex van BVCB. Heren 1 speelden, sinds het afbranden van de kantine, voor het eerst een thuiswedstrijd. De laatste weken waren heftig voor iedereen die bij de voetbalvereniging betrokken is, want naast de brand overleed ook het gezicht van de kantine: Harry Kestens. “Het heeft een enorme impact op de club”.

“Je merkt het aan iedereen”, vertelt voetballer Nick Walbeek voor aanvang van de wedstijd. “Het stukje lekker naar de voetbal gaan is verdwenen. De kantine speelde daar zo’n belangrijke rol in. Net als het gezicht van diezelfde kantine, Harry. Hij was een icoon voor deze voetbalvereniging. Onze voorzitter heeft gewoon mensen aan de telefoon die in tranen zijn. Dat is treurig”.

Toekomst

“Nu de bal weer rolt, is het tijd om vooruit te kijken”, zegt voorzitter Ronald Helder. “We kunnen gelukkig weer gebruik maken van stroom, water, gas en wifi. Ook voor de catering is gezorgd. Voor het clubgebouw staan twee containers, één voor eten en één voor drinken. De komende tijd gaat een projectteam zich buigen over een noodgebouw. Dat is nu de eerste vereiste. Daarna gaan een paar slimme mensen nadenken over een nieuwe kantine.”

Wedstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd, een inhaalduel tegen Nieuw Lekkerland, werd door middel van een applaus stilgestaan bij het overlijden van clubicoon Harry. Een prachtig moment voor de aanwezigen. Op het veld kwam BVCB op een 0-1 achterstand, welke zij wisten om te buigen in een 2-1 voorsprong dankzij goals van Vrijenhoek en De Rooy. Uiteindelijk moest BVCB de partij toch met 2-3 gewonnen geven.