De vlag kan uit: Koningsdag in Bergschenhoek gaat door

Voor de inwoners van Bergschenhoek dreigde Koningsdag dit jaar in het water te vallen. Jaarlijks organiseert Stichting Nationale Feestdagen (SNF) de activiteiten rond het Oranjefeest, maar het bestuur van de stichting besloot te stoppen met hun werkzaamheden. Omdat zich geen nieuwe bestuursleden aandiende, was de toekomst onzeker. Maar aan die onzekerheid is nu een einde gekomen: de stichting heeft een nieuw bestuur.

“We hebben heel goed nieuws”, vertelt Nicole Zwetsloot. “De stichting heeft een nieuw bestuur, en dus gaat Koningsdag dit jaar gewoon door in Bergschenhoek”. Het nieuwe bestuur bestaat, naast Nicole, uit Stefan Mesker, Jaap Kunst, Patrick Starrenburg, Marieke Huurman en Suzanne van Zomeren.

“In deze tijd is het lastig om vrijwilligers te vinden”, vertelt Patrick Starrenburg. “Iedereen zegt altijd te willen helpen, maar daadwerkelijk gebeurt dit niet. Daardoor kwamen wij dit jaar handen tekort om Koningsdag te organiseren. Maar Koningsdag moet en zal doorgaan. Wij zijn dan ook heel blij dat het ons is gelukt om voldoende mensen bij elkaar te krijgen”.

“Een dorp zonder dorpsfeest, dan kan echt niet”, vult Suzanne van Zomeren aan. “Er is dertig jaar lang Koningsdag gevierd en nu zou er niks zijn. Dat mag niet. Zeker niet in Bergschenhoek, waar het ieder jaar genieten is.

En daar is Patrick het volledig mee eens. “De saamhorigheid in Bergschenhoek is enorm. Mensen die hier geboren en getogen zijn komen van verre terug om feest te vieren. Het is een soort reünie.”

Of het bestuur met nieuwe initiatieven komt blijft een verassing. Hierover zegt Nicole: “Wij hebben twee maanden om alles te regelen. En dat terwijl wij net zijn begonnen als bestuur. We gaan in ieder geval voor een mooi pleinfeest, voor de Leeuwenkuil met kleedjes, voor een braderie en een ouderen programma.

Suzanne vult stellig aan: “Ik vind dat iedereen moet komen. Het is hier gezellig. Je kunt lekker een tompoesje eten met de ouderen. Kinderen zien spelen op het springkussen. Er zal een leuke band optreden. Voor iedereen is er iets. Het wordt één groot feest.