De mooiste foto van Lansingerland

De gemeente Lansingerland heeft een fotowedstrijd georganiseerd, genaamd “Het Perfecte Plaatje”. De opdracht was simpel: laat uw mooiste foto zien, gemaakt op een plek in de gemeente waar u trots op bent. Meerdere fotografen namen de uitdaging aan, en dat leverde unieke kiekjes op. Maar daarvan kan er maar één de winnaar zijn…

En dat is de foto van Peter Souer. Hij fotografeerde Poldermolen de Valk. “Ontzettend leuk, ik had niet verwacht dat ik de wedstrijd zou gaan winnen, vertelt hij. “Ik woon niet ver van de molen vandaan, bij mooi weer ga ik er graag foto’s maken. Bijvoorbeeld als er een prachtige wolkenlucht hangt”.

Trots

De fotowedstrijd stond in het teken van “trots”. Trots op de mooie plekken die Lansingerland te bieden heeft. “Je hoort nog wel eens, Lansingerland, waar ligt dat eigenlijk?”, zegt wethouder Titia Cnossen. ”Ik vind dat wij onszelf best op de kaart mogen zetten als een geweldige gemeente. Als een plek waar het lekker leven is. We hebben hier alles: zo kunnen kinderen naar school en muziekverenigingen. Er zijn volop oudere voorzieningen”.

Peter Souer sluit zich aan bij deze woorden van de wethouder. “Ik woon in de Gouden Buurten (Berkel en Rodenrijs), de architectuur is daar gebaseerd op de jaren dertig. Maar er staan ook moderne woningen. Het is hier heel gezellig en je zit vlakbij de Rotte. Voor iedereen is er wat, en er wordt veel georganiseerd”.

Meerdere winnaars

Wethouder Cnossen reikte op woensdagmiddag prijzen uit aan vier deelnemers. Iván Olofsen en Alwin Schrooten eindigde op een gedeelde derde plaats. Respectievelijk met foto’s van een glazen bol en schaatsende mensen in Lansingerland. De tweede plek ging naar Laureen Smit, die een foto maakte van de Eendrachtsmolen. Zij maakte haar foto vanaf de Rottedijk in Bleiswijk.

De trotse winnaar, Peter, heeft een fotografie workshop gewonnen. “Dat is natuurlijk mooi, zeker aangezien fotograferen al een hobby van mij is sinds ik 10 jaar oud ben. Ik ben gewoon graag bezig met fotografie”.

Op de vraag of deze wedstrijd voor herhaling vatbaar is, is de wethouder duidelijk. “Wat ik zie is dat onze inwoners de gemeente heel mooi vinden. Je moet ook een beetje houden van je gemeente. En iets snappen van de achtergrond van je gemeente. Ik denk dat zo’n wedstrijd iets aanwakkert bij bewoners, gewoon even stilstaan bij het feit dat de gemeente echt heel prachtig is”.

Nieuwsgierig naar de tv-reportage? Deze is vanaf vrijdagavond te zien in het weekjournaal “Lansingerland Actueel” van week 5.