Inbreker steelt 16 duizend euro van basisschool De Oosthoek

In de herfstvakantie van 2022 wordt er ingebroken bij basisschool De Oosthoek in Bleiswijk. Omdat de school een week lang gesloten is, wordt de inbraak pas dagen later door medewerkers ontdekt. In de tussentijd heeft de inbreker op verschillende locaties geld gepind met gestolen bankpassen. Hij is op diverse plekken gefilmd, maar wel nog op vrije voeten.

De inbraak wordt gepleegd tussen maandag 24 en zondag 30 oktober in basisschool De Oosthoek aan de IJsvogellaan. Medewerkers ontdekken de inbraak pas op maandag 31 oktober. Direct wordt duidelijk dat er een fors bedrag van de bankrekening van de school is verdwenen.

Beveiligingscamera’s laten zien dat het steeds dezelfde man is die geld pint. Hij doet dit bij diverse geldautomaten in Rotterdam. Ook wordt een betaalpas van de school gebruikt bij Intertoys (vestiging Coolsingel, Rotterdam) en een juwelier (Hoogstraat, Rotterdam). Tot slot gebruikt de inbreker de betaalpas ook bij NS station Rotterdam-Noord.

De inbreker doet duidelijk zijn best om onherkenbaar te blijven, zo draagt hij bijvoorbeeld een mondkapje. Toch is hij redelijk herkenbaar te zien op de camerabeelden. De grote bontkraag van zijn glimmende jas is een opvallend detail.

Heeft u een tip? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De basisschool zelf wil nog geen reactie geven op de inbraak. Dit in verband met het lopende rechercheonderzoek.