René van Rooijen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Zaterdagavond is René van Rooijen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1980 zet hij zich onverstoorbaar in voor diverse verenigingen en stichtingen. René wordt vooral geroemd voor zijn inzet bij Muziekvereniging Concordia. Mede dankzij zijn inspiratie en doorzettingsvermogen heeft Concordia één van de betere fanfare orkesten in Nederland. 

Nietsvermoedend kwam René op zaterdag naar de Cultuurfabriek in Bergschenhoek, er stond immers een voorstelling over “Kunst ontmoet Poëzie” op de agenda. Als één van de organisatoren was René bijtijds aanwezig om alles tot in de puntjes te regelen. “Vanavond verwacht ik meer dan 100 mensen in het publiek”, vertelt René voorafgaand aan de avond. “Burgemeester Pieter van de Stadt zal ook aanwezig zijn, zijn vrouw verzorgd namelijk een muzikaal intermezzo”.

Nadat de avond muzikaal is afgetrapt, conform planning, wordt de burgemeester naar voren gevraagd. René ziet het vanuit de zaal gebeuren met een glinstering in zijn ogen. Al snel wordt duidelijk dat de burgemeester niet alleen aanwezig is voor het optreden van zijn vrouw, maar ook voor het feestvarken René. Met trots laat hij zich het lintje opspelden.

“Ik was enorm verrast, dit kun je natuurlijk niet verzinnen”, vertelt René na afloop van de voorstelling. “Aan het begin van de avond begon ik wel nattigheid te voelen omdat er veel mensen van mijn eigen vereniging aanwezig waren. Dat vond ik verdacht. Maar dit is waanzinnig!”

Burgemeester Pieter van de Stadt spreekt van een welverdiende erkenning voor René. “René van Rooijen is voor Concordia echt de kracht achter de fanfare orkesten in Bergschenhoek. Voor Lansingerland is hij een kracht omdat hij enorm veel organiseert. Niet alleen met muziek, maar vanavond ook met kunst. Dit soort mensen heb je nodig in de samenleving om activiteiten te behouden”.

Op de vraag of René deze heugelijke avond groots gaat vieren zegt hijzelf: “ik denk dat wij hier in de verenigingsbar nog wel een paar uurtjes blijven hangen, en er zullen ongetwijfeld wat biertjes gedronken worden. Het is een avond om nooit te vergeten!”