Nieuwjaars fakkelwandeling in Hoge Bergse Bos

Ondernemend Lansingerland, de ondernemersvereniging van onze gemeente, heeft het jaar sportief ingeluid. Afgelopen woensdag stond de eerste netwerkbijeenkomst van 2023 gepland in de vorm van een fakkelwandeling. Zo’n 20 ondernemers uit diverse sectoren liepen een ronde door het Hoge Bergse Bos. Onderweg genoten zij van het vuur van hun fakkels, de erwtensoep, warme dranken en goede gesprekken.  

“Wij wilde het jaar op bijzondere wijze aftrappen, waarbij gezelligheid en netwerken voorop moesten staan”, vertelt Mariëlle van den Berge die als bestuurslid betrokken is bij Ondernemend Lansingerland. “En zo ontstond het idee voor een Nieuwjaars fakkelwandeling”.

Antoine Wevers, die ook als bestuurslid actief is voor de ondernemersvereniging vult aan: “als ondernemer wil je dingen met elkaar delen, kennis opdoen en netwerken. Hoe mooi als dat in de buitenlucht kan, met de fakkels als unieke eyecatcher. De erwtensoep en warme dranken die binnen op ons wachten maken de avond compleet”.

Een deelnemende ondernemer, die al jaren de netwerkmomenten van Ondernemend Lansingerland bezoekt, zegt dit soort netwerkgelegenheden enorm te waarderen. “Je hoort wat er bij elkaar in de onderneming speelt, en dat is heel waardevol”. Tegelijkertijd geeft hij lachend toe dat het wel erg koud is. “Maar gelukkig wacht al snel een kom warme erwtensoep bij het knapperend haardvuur”.

Een startende ondernemer, die recent is begonnen met ondernemen in Lansingerland, is voor het eerst aanwezig. “Om hier naamsbekendheid te creëren is gewoon belangrijk”, zegt hij. “Net als het opslurpen van ervaringen die andere ondernemers in de gemeente al hebben opgedaan. Wat mij betreft is deze bijeenkomst dus voor herhaling vatbaar”.

Op de vraag of het een fijne wandeltocht was reageerde de deelnemers sowieso eensgezind: “het is fris, maar wel erg mooi met die fakkels. We beleven een mooie avond waarop volop genetwerkt kan worden”. En dus kan er geconcludeerd worden: de Nieuwjaars fakkelwandeling van de ondernemersvereniging is een succes.

Morgen weer, met nieuwe energie, aan het werk.