Een legosteentje bijdragen aan het goede doel

Rotaryclub Lansingerland organiseerde woensdag een bouwmiddag op basisschool De Klipper in Berkel en Rodenrijs. Onder begeleiding van een ervaren legobouwer gingen deelnemende kinderen en hun ouders met veel enthousiasme aan de slag. Het leverde de meest mooie en exotische lego-bouwwerken op. Maar bovenal: een mooi bedrag voor het project Dokhaven ter hoogte van 800 euro.

“Bouwen met lego blijft heel erg leuk, ongeacht je leeftijd”, zegt Ton Hermes van de Rotaryclub Lansingerland. “Tijdens het bouwen met lego leren kinderen om samen te werken, iets wat ontzettend belangrijk is. Vanmiddag proberen wij spelenderwijs mensen bij elkaar te brengen, ze een leuke middag te bezorgen en tevens het project Dokhaven te steunen”.

Het project Dokhaven van bassischool De Klipper is in het leven geroepen om kinderen continu te stimuleren. Ook als dit betekent dat er moet worden afgeweken van het gewone lesaanbod. “Wij zamelen geld in waarmee de basisschool extra dingen kan doen. De school wil bijvoorbeeld een rekenpakket aanschaffen, maar ook kooklessen geven”, vertelt Susanne Coppen die als inkomend voorzitter betrokken is bij de Rotaryclub.

Rotaryclub is een wereldwijde serviceorganisatie met meer dan 1,2 miljoen leden. De club zet zich op verschillende manier in voor het goede doel. Rotary Lansingerland organiseerde in het verleden al diverse evenementen, zoals “Bridge in de Kas” en sponsorloop “Lansingerland Wandelt voor Water”. De opbrengst ging naar doelen als het Hospice Lansingerland, Stichting 3B Bus en Scoutingclub Bleiswijk.

De bouwmiddag werd afgetrapt door wethouder Cnossen, die het belangrijk vindt dat dit soort initiatieven worden georganiseerd. “Dit is toch fantastisch, die enthousiaste kinderen en hun ouders die erop los bouwen. Echt een heel leuke actie”.

Jasper, die samen met zijn dochter Pien een lego-vuurtoren bouwt, bevestigd dat het een erg leuke middag is. “Wij kijken als gezin altijd naar het televisieprogramma Lego Masters. En nu zijn we zelf in een lego strijd beland. Er kunnen namelijk prijzen worden gewonnen, en die gaan wij uiteraard winnen”. Een tafel verderop zijn de andere gezinsleden, Joke en Roos, het daar niet mee eens. “Laat ze maar kletsen zegt Roos, wij gaan winnen”.

Het thema van de bouwmiddag was vakantie, op veel van de bouwwerken was dan ook strand en zee te zien. Maar ook andere ideeën werden uitgewerkt, zo maakte Dex en zijn moeder een zwemparadijs, werd er gewerkt aan een zonnebril van lego en was er zelfs een watermolen te bewonderen.

Het ingezamelde geld werd opgehaald door kaartverkoop en sponsoren.