Prijswinnende orchidee komt uit Bergschenhoek

Hij ziet er prachtig uit, geurt heerlijk en is ook nog eens een prijswinnaar. Orchideeënkwekerij Stolk Flora uit Lansingerland heeft de orchidee Bolgheri ontwikkeld en geïntroduceerd. Deze beauty viel direct in de prijzen bij de Floriade Expo 2022.

Dat de Bolgheri een bijzondere orchidee is, daar was de vakjury het wel over eens. Tijdens de Floriade gaf de vakjury een 9,43 en behaalde hiermee de Silver Award in de productcompetitie Potorchideeën. Reden te meer om op bezoek te gaan in de kas om de schoonheid van dichtbij te bekijken. In een bloemenzee van orchideeën vertelde managing director van Stolk Flora Koen van Koppen over deze bijzondere Bolgheri: ‘Geurende orchideeën zijn eigenlijk heel uniek. En daarbij komt ook nog eens dat deze Bolgheri qua kleur ook nog eens een warme, oranje kleur heeft. En die unieke combinatie van geur en kleur zie je eigenlijk bijna niet in de wereld van de orchideeën.’

Bolgheri
De naam Bolgheri komt uit Italië. Bolgheri is een wijndorp in Toscane. Samen met veredelaar Anthurium heeft Jan Stolk van de orchideeënkwekerij getracht om de geur en kleur van deze plek in Italië te vangen in de orchidee. En dat is gelukt. Want hij oogt warm en geurt heerlijk. De orchidee wordt nu vooral geëxporteerd, maar Stolk Flora is ook hard op zoek naar een lokale bloemist die deze prachtige plant kan en wil verkopen.

 

In Lansingerland Actueel zie je een reportage over de Bolgheri orchidee.