Berkelaar Orlando Pfister is de beste klusser van Nederland

Op 26 november kon heel Nederland zien hoe Orlando Pfister de finale van het televisieprogramma “De Beste Klusser van Nederland” won. De finaleopdracht duurde 3 dagen. In dit tijdsbestek moest een volledig gestripte woning verbouwt worden. Volgens de deskundige jury slaagde Orlando en zijn team hier het beste in, en dus ging hij naar huis met de felbegeerde Gouden Hamer.

Orlando is geboren en getogen in Brazilië, waar zijn familie destijds een terrein van 5000 vierkante meter bezitten. Eigenhandig werd daar een prachtig huis met boomgaard gebouwd. “Mijn vader liet ons ieder weekend klussen”, zegt Orlando. “Het klussen is mij dus met de paplepel ingegoten”.

Tijdens de finaleopdracht moesten Orlando en zijn team de gestripte woning inrichten naar eigen idee. Uiteindelijk realiseerde het team allerlei onderdelen. Zo maakte zij een barbecue met afzuigkap, een klimwand, een groot net om in te relaxen, een vijver om gekoelde bierflesjes uit op te vissen en een bijlen-gooi-baan. Ook was er een geheime kamer.

Op de vraag hoe Orlando de finaledagen heeft ervaren zegt hij: “het waren misschien wel de drie hefstigste dagen van mijn leven. Het was heel erg veel in een hele korte tijd. Zoveel klussen en heel weinig slaap. En dat om alles maar af te hebben”.

Orlando stond niet alleen voor de zware klus. Iedere finalist mocht de hulp inschakelen van 3 teamleden. Hierover zegt Orlando: “zonder de jongens was het mij absoluut niet gelukt. Ik ben deze jongens zo ontzettend dankbaar dat ze mij wilde bijstaan. Richard, mijn oude buurman, is een onwijs goede klusser die elke avond met mij heeft meegedacht. Eddy en Louis zijn twee jongens die ik ken van het voetballen. Zij beteken onwijs veel van me. Louis heeft zelfs met een gebroken vinger doorgewerkt. Ik ben zo trots op wat wij hebben gepresteerd”.

RTV Lansingerland ging op bezoek bij Orlando. De reportage is te zien in Lansingerland Actueel week 48. De finale uitzending is hier terug te zien.

 

Foto: Maurice Vinken