Hondje Toos werd bruut overreden door een hardrijder, baasje René start petitie voor veiligere verkeerssituatie

Op 9 juni liep René van der Spoel met zijn hondje, Toos, op de Kooilaan in Bleiswijk. Een kat sprong uit de bosjes en stak de weg over, waarna Toos in de achtervolging ging. Helaas werd dit Toos fataal, omdat de naderende bestuurder van een Ford Mustang veel te hard reed en het niet zag gebeuren.

Er wordt al jarenlang geklaagd over de onveilige situatie en de overlast op de Kooilaan in de Bleiswijkse Zoom, maar zonder resultaat. Er zijn al meerdere ongelukken gebeurd op de weg. Het overrijden van hondje Toos was voor René van der Spoel de druppel. Op donderdagavond 24 november leverde hij een petitie in bij de gemeenteraad van Lansingerland, welke maar liefst 474 keer is ondertekend.

“De Kooilaan moet veiliger”, zegt René tegen RTV Lansingerland. “Dit is een recreatiegebied, een auto is daarin te gast. Alles wat hier beweegt moet beschermd worden tegen die auto’s. Dit kan door het aanleggen van zebrapaden, of door de maximum snelheid te verlagen. Eigenlijk maakt het mij niet uit hoe, als het maar veiliger wordt. Als ik terugdenk aan het moment dat mijn hond werd overreden krijg ik nog steeds de rillingen. Het maakt mij doodziek”.

Namens de gemeenteraad werd de petitie in ontvangst genomen door burgemeester Pieter van de Stadt. Op de vraag wat er nu met de petitie gaat gebeuren zegt hij: “een petitie die 474 keer is ondertekend is een heel belangrijk signaal voor de gemeenteraad. Als eerste zullen wij met de bewoners inventariseren wat er precies speelt en wat zij zien als mogelijke oplossing. Hierna kan de gemeenteraad een goede overweging maken van wat wenselijk is”.

De reportage is te zien in Lansingerland Actueel week 47.