Een nieuwe beweging in het volleybal

Volley2b, de volleybalvereniging met leden uit heel Lansingerland, is volop in beweging. Sinds een paar weken heeft Volley2b van de Nederlandse Volleybalbond de “Superclubstatus” gekregen. Een status die toebehoort aan clubs die professionaliseren en bewust samenwerken met andere verenigingen uit de regio. Met deze status op zak kon ook een langgekoesterde droom in vervulling gaan: het starten van een volleybalschool in Bergschenhoek.

Samen met oud Volleybalinternationals, Dirk Sparidans en Yannick van Harskamp, is Volley2b een Volleybalschool begonnen. Gedurende een periode van 19 weken worden er trainingen verzorgd door nationale top- trainers en volleyballers. “Wij zijn hier bezig om op een nieuwe manier, een nieuwe beweging in het volleybal op te starten”, vertelt Dirk Sparidans.

Njoi Academy

“Onze passie is het inspireren van jongeren en trainers door ze mee te nemen in de lessen die wij geleerd hebben in onze jaren als topsporter in binnen- en buitenland. Iedereen verdient een kans om individueel aandacht te krijgen en om, naast een betere volleyballer, ook een beter mens te worden. Vanuit dit gedachtegoed zijn wij ons bedrijf Njoi Life begonnen”.

In Nijmegen en Apeldoorn was het al mogelijk, maar nu zijn de heren dus ook gestart met hun volleybalschool in Bergschenhoek. Hierover zegt Dirk: ”wij zijn nu gestart met onze Njoi Academy bij Volley2b. Dat is spannend. Maar ik weet dat spelers hier binnen 1 seizoen echt stappen kunnen maken in hun ontwikkeling. En dat is waar ik het voor doe”.

De Njoi Academy is er voor kinderen tussen de 10-18 jaar die een passie hebben voor volleybal en echt beter willen worden in de sport. De start van de volleybalschool in Bergschenhoek is succesvol verlopen. “Dit is het eerste jaar waarin wij meedoen en wij zijn blij verrast met 34 kinderen die zich al hebben ingeschreven” zegt Sander Bunningh, trainer bij Volley2b.