Raadsleden strijden voor meer straatverlichting nu de donkere maanden eraan komen

Het wordt steeds vroeger donker en steeds later licht. Tegelijkertijd is het sportseizoen voor de voetbal en de hockey in volle gang en gaan kinderen in de vroege ochtend naar school. Goede straatverlichting is dan cruciaal, maar hier ontbreekt het op veel plekken aan. Drie raadsleden willen hier verandering in brengen en roepen bewoners op om hun ‘donkere plekken’ te melden.

 

“Tot nu toe ontbrak er een integraal plan om alle donkere plekken in de hele gemeente aan te pakken”, zegt Christiaan Toussaint, raadslid namens de VVD in Lansingerland. Toussaint en zijn collega-raadsleden, Menno Duk (GroenLinks) en Jan Pieter Blonk (Leefbaar 3B), roepen bewoners op om donkere plekken te melden. Op deze manier hopen zij alle gevaarlijke locaties in kaart te brengen.

 

Behoefte
“De inbreng van bewoners helpt ons echt om iets te kunnen doen. Wij hebben al dertig brieven ontvangen waarin verschillende plekken worden genoemd. Dit toont aan dat er behoefte is aan meer veiligheid in het verkeer.”

 

De gemeente Lansingerland heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan, om zo het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen naar nul. “Het is belangrijk om bij donker weer en ’s avonds goed zicht te hebben en zo veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. En de oplossing is simpel: meer straatverlichting”, concludeert Christiaan Toussaint. “Zodra wij alle donkere plekken in beeld hebben kunnen wij hier in de raad ook echt mee aan de slag. Alle aanmeldingen onderstrepen de prioriteit die dit onderwerp moet hebben.”

 

Bewoners kunnen hun donkere plekken aanmelden via: [email protected]. Vermeld in het onderwerp “donkere plek”. In onderstaande video kunt u de reportage over dit onderwerp bekijken.