Opvang asielzoekers bij gemeentehuis verlengd met twee maanden

Sinds april dit jaar worden er in de wooncontainers op het terrein aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek 50 mensen opgevangen. Het gaat om asielzoekers. De groep mensen bestaat vooral uit moeders of gezinnen met jonge kinderen.

De periode van de tijdelijke opvang was eerder gesteld op 1 augustus. Maar de landelijk nijpende situatie in opvangcentra gaven aanleiding bij het Rijk en COA om verlenging aan te vragen. Het college van B&W heeft op 5 juli 2022 besloten de termijn van opvang asielzoekers met 2 maanden te verlengen tot 1 oktober. Zodat de mensen rust hebben, en langer naar een passende oplossing gezocht kan worden. Het COA heeft de gemeente Lansingerland laten weten van plan te zijn in augustus een tweede verlengingsaanvraag in te dienen. Na het zomerreces onderzoekt het college van B&W de wenselijkheid en haalbaarheid, in consultatie met de gemeenteraad, van deze verlenging.

 

Dit bericht wordt later aangevuld.

 

Foto: RTV Lansingerland