Berkel vrouwen 1 promoveert naar de hoofdklasse

Zaterdag 25 juni,de dag waar iedereen naar uitkeek want op deze dag kon Berkel vrouwen 1 promoveren en zo terugkeren naar de hoofdklasse.
Na een perfecte busreis genoten speelsters en staf eerst van een heerlijke lunch die de speelsters zelf hadden voorbereid en hierbij werd geholpen door de gastclub die dit wel een leuk initiatief vond.
Iets voor  15.00 uur de opkomst van beide teams vanuit de spelerstunnel en dat werd opgesierd met fakkels van zowel IJFC als Berkel en dat was echt een geweldig moment en tof om te zien.
Veel rook in beide clubkleuren en gezang vanaf de tribune en om het veld .
In de beginfase het 1e wapenfeitje voor Berkel, een bal van Demi Verlangen op Alyssa Daal die de bal voor het doel gooit en daar schiet Femke van der Burg over.
De eerste grote kans voor IJFC kwam vrijwel direct middels een vrije trap van buiten het zestienmetergebied.
Snoeihard genomen door Lois Spliet maar de bal spatte uitéén op de lat/Bianca Troost tikte hem net over.
Snelle spitsen bij de gasten die ze proberen te bereiken met de lange bal om ze zo in stelling te brengen resulteerde in kansen  maar doelpunten vielen er niet.
Ook Berkel had wat kansjes maar Tamara Kamps hield tot dan haar doel schoon.
Na de drinkpauze, op verzoek van beide teams, dit was rond de 23e minuut zag je de wedstrijd kantelen want Berkel kwam sterker en beter in de wedstrijd .
24e minuut wedstrijd leek Demi Verlangen vastgehouden te worden in het strafschopgebied maar de scheids floot niet en haar schot was een prooi voor de keepster.
Tien minuten voor rust werd de wedstrijd dan echt opengebroken want in het strafschopgebied van IJFC werd Lindy Hogedoorn onderuitgetrokken waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees, strafschop Berkel.
Alyssa Daal schoot onhoudbaar en snoeihard de bal in de touwen, 1-0 Berkel.
Berkel uiteraard uitzinnig van vreugde en de gasten even uit het lood geslagen maar gespeeld was het zeker nog niet maar ’thuisclub’ Berkel hield de voorsprong wel vast tot de rust.
            
Bij de start van de tweede helft ging Berkel direct fel van kiet om zo de tegenstander te overrompelen en dat lukte voortreffelijk want in de 48e minuut was het Lindy Hogedoorn die van afstand de bal heerlijk en schitterend over de keepster in het doel schoot, de blauw gele trots op 2-0 en dat voelde heerlijk .
Nu moest IJFC natuurlijk dus kwam het  met een plan om iets te forceren in het restant van de wedstrijd.
Metname de corners van de gasten waren keer op keer meer dan gevaarlijk, zo ook in de 61e minuut.
De bal weer hoog en hard richting doel van Bianca Troost en er werd hieruit gescoord, 2-1 en spanning volledig terug.
Het geloof bij IJFC weer helemaal aanwezig dus iedereen maakte zich op voor nog een bloedstollend spannend vervolg.
Vrijwel direct na de score van de gasten een kans voor Berkel via Anouk Bernoster maar de bal besliste anders dan dat zij wilde.
Beide trainsters,sprobeerde alles uit de kast te halen en verder was de spanning voelbaar.
Bianca Troost hield Berkel op voorsprong  door in de 71e minuut na wederom een gevaarlijke corner de bal weg te boksen .
Rond de 77e minuut sloeg de schrik Berkel om de oren want het team moest met 10 verder na direct rood voor Renee  Rens.
De kalmte proberen te bewaren en de speelsters op de juiste plek zetten en je vooral niet gek laten maken de laatste minuten,ja da’s een uitdaging wetende dat je de winst bijna binnen hebt.
De gasten natuurlijk vol in de aanval want die wilde hiervan profiteren in de hoop er nog minimaal een verlenging uit te slepen.
Inmiddels tikte de klok verder, was de wedstrijd aanbeland in blessuretijd en wachte iedereen op het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.
We tellen zo’n beetje de 93e minuut als IJFC nog een corner mag nemen en ja ook deze krulde weer zeer gevaarlijk richting  het doel van Bianca Troost ,er volgde een schrimmige en vervolgens een fluitsignaal.
Is dit einde wedstrijd of……..
NEE!!! De scheidsrechter wijst naar de stip en geeft IJFC een penalty.
Ongeloof bij Berkel en IJFC denkt al voorzichtig aan een verlenging maar…..
Bianca Troost pakt  de penalty en hierna fluit de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd.
Een enorme ontlading uiteraard bij speelsters en staf die zo het seizoen perfect afsluiten met de welverdiende promotie.
Bloemen,champagne en een applaus van de trouwe supporters die ook hadden genoten.
Berkel dus terug  in de hoofdklasse  en dat voelt enorm lekker .
Nu vakantie vieren en dan op naar het hoofdklasse avontuur.