Mark Schuur begroet de tweeling Dean en Glenn Zandbergen als versterking voor seizoen 2022-2023

De tweeling Dean en Glenn Zandbergen keren terug naar TOGB. Beide komen over van Excelsior Maassluis waar zij speelden in de O21. Vanaf de F’jes speelden Dean en Glenn bij TOGB om zich daarna meestal samen en soms alleen verder te ontwikkelen. Zo speelde zij in de jeugd bij Excelsior Rotterdam en liepen stage bij ADO Den Haag. Daarnaast ontwikkelden zij zich in de jeugdopleiding bij grote namen uit het amateurvoetbal. Bij clubs als Barendrecht, Westlandia en recent Excelsior Maassluis ontwikkelde zij zich tot de spelers die zij nu zijn.

Door aan te sluiten bij de selectie van TOGB-zondag gaan de twee ook samen spelen met broer Jay.

Dean en Glenn welkom terug bij TOGB. Waarom keer je terug bij TOGB?

Glenn: “Dankjewel. Ik keer terug bij TOGB, omdat ik denk dat ik bij TOGB op een goed niveau spelen om mij als speler te ontwikkelen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als TOGB, kampioen wordt en daardoor promoveert naar de 3de divisie. Ook lijkt mij zowel bijzonder als geweldig om met drie broers in één team te kunnen en mogen spelen.”

Dean: “Waarom ik terugkeer bij TOGB is, omdat ik vastigheid zoek en wil hebben ook voor in de toekomst. Daarbij heb ik altijd met plezier voor TOGB gevoetbald en hoop dat ook volgend jaar weer te mogen ervaren.”

Voor degene die jullie alleen kennen als de broers van Jay. Stel jezelf eens voor aan de TOGB-familie?

Mijn naam is Glenn Zandbergen, ik ben twintig jaar en mijn plek is centrale verdediger. Ik ben inderdaad het broertje van Jay en de tweelingbroer van Dean Zandbergen.

Ik ben Dean Zandbergen, 20 lentes jong en woon in Berkel en Rodenrijs. Ik ben een spits, maar zou ook op 10 of op de flanken uit de voeten kunnen. Verder ben ik werkzaam in de horeca. De meeste zullen mij kennen als het broertje van Jay.

Wat heb je geleerd bij de clubs waar je actief bent geweest in de afgelopen jaren?

Glenn: “Ik heb geleerd om veel en met een hoge intensiteit te trainen. Ook heb ik mijzelf hierdoor ontwikkelt vooral op het voetballende vlak qua inzicht, slim zijn et cetera. Door in het verleden en ook dit jaar nog tegen eredivisieclubs te mogen spelen, wat natuurlijk voor mij erg mooi was om te hebben ervaren, kun je laten zien dit niveau daadwerkelijk aan te kunnen. Dit jaar heb ik vooral gespeeld in de 021 bij Excelsior Maassluis. In dit team speelde ik elke wedstrijd basis. Toch ben ik aan een nieuwe uitdaging toe en denk dat er niks mooier is, om die uitdaging aan te gaan bij een hele mooie club als TOGB.”

Dean: “In de periode na de jeugdselecties van TOGB, heb ik veel geleerd. Vooral door het werken met andere trainers. Hierdoor ervaar je andere stijlen van trainen. Ik heb als speler geleerd dar er van mij ook andere dingen werden verwacht. De dingen die ik heb geleerd, zijn echt dingetjes op detail niveau naast de slimmigheidjes die horen bij het voetbal op dat niveau. Bij Excelsior Maassluis heb ik veel meegetraind en gedaan bij het eerste. Daar trainen en spelen veel mensen mee met een BVO verleden. En die nu nog steeds aardig goed kunnen voetballen. Door met hen te trainen en te durven vragen over spelsituaties hoe zij dat zouden oplossen, ontwikkel je als speler enorm.“

 

Je kent de meeste spelers van de huidige selectie. Verwacht je je snel aan te kunnen passen aan de speelwijze van TOGB?

Glenn: “Ik verwacht mij zeker wel snel aan te kunnen passen bij TOGB. Dit denk ik omdat ik Mark Schuur al langer ken en ik weet hoe hij traint en speelt. Ook ken ik nog veel spelers van de periode dat ik bij TOGB speelde. Ik heb in die periode ook met deze spelers gevoetbald in de jeugdselectieteams.”

Dean: “Ik ken bijna iedereen uit de huidige selectie. Met sommige heb ik zelfs al vanaf jongs af aan mee gevoetbald. Doordat ik altijd contact heb gehouden en doordat ik met een groot aantal nu nog buiten het voetbal mee om ga, voelt het dus wel als thuiskomen. Hierdoor verwacht ik snel aan te sluiten en mijn draai te vinden.”

Wat verwacht je toe te voegen aan de huidige selectie?

Glenn: “Ik ben een verdediger pure sang. Ik beschik over duelkracht, snelheid, kan goed koppen en heb overzicht.”

Dean: “Als aanvaller verwacht en hoop ik veel goals en assists toe te voegen. Daarnaast ook gezelligheid want als die goed is komen de prestaties er ook en gezelligheid hoort er ook wel bij vind ik.”

Tot slot wat zijn je verwachtingen voor het komende seizoen?

Glenn: “Ik hoop vooral een leuk jaar te hebben en met dit team vooral weer goeie resultaten te halen. Veel vrienden spelen in dit team en het is natuurlijk fantastisch om met je vrienden te spelen op zo’n hoog mogelijk niveau en daar succes te laten zien. Ik heb er zin in!”

Dean: “Wat ik hoop is dat TOGB dit jaar kampioen wordt en daardoor naar de derde divisie promoveert. Een sprookje zou kunnen zijn als je dan ook volgend jaar kampioen wordt. Wellicht is dat niet realistisch. Het zou ook gewoon lekker zijn om volgend seizoen in de middenmoot, in een eerste seizoen, mee te kunnen draaien. Als persoonlijke doelstelling heb ik mij 20+ goals en 10 assists gesteld, wat wel een aardige binnenkomer zal zijn. Ik ga hard werken om dit samen met de selectie te realiseren. Ik ga er vol voor!”