TOGB blijft in spoor van de koploper

TOGB heeft na een 1-0 ruststand een 2-0 overwinning geboekt op hekkensluiter SDO. De ploeg uit Bussum stond net als één van de grensrechters in de file, waardoor het duel ruim 40 minuten later dan gepland startte.

 

Moeizaam

De bezoekers waren niet naar het Hoge Land gekomen om er een aantrekkelijk duel van te maken. De in het oranje gestoken SDO was slechts bezig met het vertragen van het spel van TOGB en gokte op een fout bij de geel zwarten om toe te slaan. De gasten trokken alle registers open om dit te bewerkstelligen. Hierdoor kwam het spel van de Berkelaren niet uit de verf en zagen de toeschouwers in de beginfase van het duel geen doelrijpe kansen.

De beginfase was moeizaam waarbij SDO niet gevaarlijk kon worden. Voor TOGB was er één kans. Na een voorzet van Merick Heintjes belandde de kopbal van Jay Zandbergen naast het SDO-doel. TOGB zette aan maar speelde niet als de geoliede machine die het in eerdere wedstrijden wel was.

 

Voorsprong

Na de eerste echt vloeiende aanval van de gastheren was het wel direct raak. De aanval over meerdere schijven werd vanaf de achterlijn door Merick Heintjes teruggetrokken waarna Guus Steerneman de bal bij de tweede paal binnen kon lopen, 1-0. TOGB vergat hierna het duel vroeg te beslissen. In de eerste helft waren er nog twee momenten voor het SDO-doel. Sluitpost Rolf Hazelaar wist met twee prima reddingen zijn team in de wedstrijd te houden.

Stunt

TOGB en SDO speelde niet op souplesse maar op karakter. Mede door de minimale voorsprong van TOGB, geloofde de hekkensluiter in een resultaat en misschien in een stunt. Een fase in de tweede helft was het SDO dat met lange halen de TOGB-verdediging in een fout probeerde te duwen. De laatste lijn van de Hoge Land bewoners liet zich echter niet verrassen. Bovendien was Moreno Zwarteveld er als slot op de deur.

 

Late beslissing

Merick Heintjes was na een prima aanval dichtbij de 2-0. De inzet van Heintjes werd onderweg naar het doel beroerd door doelman Hazelaar waardoor de bal langs de paal naast ging. Diep in blessuretijd besliste Sitor Sla het duel. Nadat een aantal TOGB-aanvallen net geen goal opleverde scoorde de jonge vleugelaanvaller. Net als in het heen duel maakte Sla de 2-0. Een snelle aanval ging aan de winnende treffer vooraf. De oranjehemden vergaten de volledig vrijstaande Sla af te stoppen waarna hij de bal in het SDO-doel schoot. Opluchting aan TOGB-kant dat wist dat met de tweede treffer de punten binnen waren. Berusting bij de gasten die zich op kunnen maken voor een serie finales, waarbij een langer verblijf in de Hoofdklasse het doel zal zijn. TOGB gaat de komende dagen toewerken naar de topper tegen Hoogeveen die maandagmiddag gespeeld wordt.

 

Mark Schuur was na de wedstrijd realistisch. “We hebben gedaan wat wij moesten doen om in het spoor te blijven van vv Hoogeveen. We staan op drie punten en maandag komt Hoogeveen als nummer 1 op bezoek bij ons. Het wordt dus de aftrap maandag tussen de nummer 2 TOGB en nummer 1 Hoogeveen.”