Zevenklapper voor TOGB levert drie punten op bij Zestienhoven

TOGB zaterdag deed in de uitbeurt bij Zestienhoven, wat het de laatste wedstrijden vaker deed. Veel kansen creëren en veel scoren.

Vanaf minuut één overheersten de geel zwarten in Rotterdam. Er werd op een zeer winderig complex tegen een normaal lastige tegenstander zeer gedisciplineerd gespeeld, waarbij elke aanval gevaarlijk was maar helaas niet doeltreffend. Gastheer Zestienhoven mocht van geluk spreken dat het bij rust maar 0-5 stond. Emercan Bagcan was met drie treffers wederom op schot. De andere TOGB-doelpunten kwamen op naam van Tim Mourits en Rob Gerritsma die beide eenmaal raakschoten.

De tweede helft, met de wind tegen, was het vooral TOGB dat Zestienhoven deed geloven in een stunt. Door opportunistisch spel van Zestienhoven en door zelf veel te gehaast te spelen, maar ook te vaak de lange bal te spelen, was het voor de technische staf wachten op een tegen goal. Dat deze pas viel in de 60e minuut was eigenlijk een wonder. Dit was direct wel het sein voor de geel zwarten om het spel zoals in de eerste helft werd getoond, weer op te pakken. De bal bleef langer in de ploeg, waardoor er doelrijpe kansen werden gecreëerd. Uit de kansen werd zelfs nog tweemaal gescoord. Emercan Bagcan liet met de 1-6 zijn vierde aanteken. Aanvoerder Tim Mourits maakte zijn tweede en TOGB haar zevende tekende voor de 1-7 eindstand.

Volgende week speelt TOGB de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst BSC’68.