AYA (jonge mensen met kanker) in de uitzending van ‘ZorgSaam’ op 24 maart

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 3.900 jongvolwassenen (tussen 18 en 39 jaar) te horen dat zij kanker hebben. Zij hebben unieke medische en psychosociale zorgbehoeften, typerend voor hun levensfase. Zij hebben vragen over hun ziekte en behandelingen en ook over de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld: vruchtbaarheid, studeren, werk en relaties. AYA-zorg heeft, vanaf het moment van diagnose, oog voor alle aspecten die spelen in het leven van deze jonge mensen. Bij AYA-zorg staat de vraag ‘Wie ben jij en wat heb jij nodig?’ centraal, ongeacht de tumorsoort of de fase van de ziekte. Deze AYA-zorg is regionaal georganiseerd en wordt in heel Nederland verleend door het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk.

 

Op donderdag 24 maart zijn er 2 AYA’s te gast in de uitzending van het radioprogramma ZorgSaam bij presentator Hans Cieremans en technicus Mathijs van der Kaaij in de studio van RTV Lansingerland. Het zijn Dennis de Graaf die uit Den Haag komt en Kim Gringhuis-Otten die speciaal voor deze uitzending helemaal uit Assen komt. Ze zijn AYA ambassadeur en komen in de uitzending om over AYA te vertellen met hun persoonlijke verhaal en om de nieuwe AYA foundation te promoten. Met de foundation willen ze het AYA zorgnetwerk ondersteunen. AYA’s verdienen het om aandacht, steun en bekendheid te krijgen, omdat AYA heel veel kan betekenen voor jonge mensen met kanker.
Luister naar onze bijzondere gasten in de uitzending van ZorgSaam via www.rtvlansingerland.nl op donderdag 24 maart van 20 tot 22 uur.