TOGB zaterdag wint voor 4e keer op rij

De uitwedstrijd tegen FC Zoetermeer leverde wederom een overwinning op voor TOGB. De vierde op een rij. Gemakkelijk ging het niet voor de equipe van trainer-coach Raymond Kraaijbeek.

TOGB en Fc Zoetermeer maakte er een aantrekkelijke pot van die niet goed, maar wel vermakelijk was. TOGB was flink gehavend, maar kon beschikken over een aantal talenten uit de onder 19 en onder 23. Vooral Robert Boogaard kon terugkijken op een zeer verdienstelijk debuut en zorgde met zijn onverzettelijkheid voor frisse impulsen.

Opening

In de 23ste minuut maakte Ian Bosch uit een indraaiende corner van Pim Doesburg via een omhaal de 0-1. Hierna raakte TOGB het helemaal kwijt, wat in de 30ste en 31ste minuut 2 goals voor Fc Zoetermeer opleverde. Het enige hoogtepunt in de eerste helft was nog een grote kans voor Jim Havenaar, maar hij stuitte na een snelle en mooie aanval op de keeper, waardoor de 2-1 ruststand een feit was.

Herstel

De 2e helft startte TOGB furieus. Dit resulteerde in 2 snelle goals, waardoor er ineens een voorsprong op het bord stond voor de geel zwarten. Ian Bosch stond wederom op de goede plek na een corner van Pim Doesburg wat de 2-2 betekende. Tim Mourits was het eindstation van een snelle TOGB-aanval. Na de afgemeten voorzet van Julian Meijer kon Mourits de 2-3 in het Zoetermeerse doel schieten, 2-3. Gastheer Zoetermeer rechte hierna de rug en kwam snel weer op 3-3.

Overwinning

Het laatste kwartier gingen beide ploegen voor de overwinning. De aanvalsdriften kwam het spel niet ten goede, maar de spanning wel. TOGB trok 5 minuten voor tijd aan het langste eind. Goed doorgaan op rechts van Robert Boogaard, die strak voorgaf op de ingevallen Mitchel Kraaijbeek, die op zijn buurt beheerst laag in de verre hoek de winnende treffer binnen schoot, 3-4.

Een belangrijke overwinning om mee te blijven doen voor de 2e periode. TOGB heeft de volle buit en heeft met 12 punten uit 4 wedstrijden een prima uitgangspositie. Smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Ian Bosch vlak voor tijd met een hamstringblessure. Dinsdag 8 maart staat de inhaalwedstrijd tegen sv Ommoord thuis om 20:00 uur.