Glenn den Uijl tekent voor twee jaar bij als assistent van Mark Schuur

De huidige assistent van Mark Schuur Glenn den Uijl, van het in de hoofdklasse zondag acterende TOGB zondag, ruilde dit seizoen zijn kicksen in voor een plek op de bank. Den Uijl gaf recent zijn jawoord voor een langer verblijf bij TOGB en zette zijn handtekening onder een overeenkomst die hem voor nog twee seizoenen op Sportpark het Hoge Land bindt.

 

Glenn gefeliciteerd met het verlengen van je contract. Waarom blijf je TOGB trouw?

Den Uijl: “Bedankt! De rol die ik momenteel inneem, bevalt mij prima. De club, de staf en de spelersgroep geven mij vertrouwen, waardoor ik mij op persoonlijk vlak kan blijven ontwikkelen.”

 

Je hebt bijgetekend voor twee jaar. Waarom twee jaar?

Den Uijl: “Mark Schuur heeft voor 2 jaar bijgetekend. Dit geeft rust en duidelijkheid naar iedereen!  Met het oog op de te vormen 4e divisie lijkt het mij een logische keuze voor deze periode bij te tekenen. De planning van de KNVB is om de 4e divisie vanaf het seizoen 2024-2025 te starten. Als club zijn wij stap voor stap aan het bouwen, daar is tijd voor nodig. We hebben een jonge groep, die wekelijks stappen maakt. Die ontwikkeling wil je stimuleren en van dichtbij ervaren.”

 

Je bent nu een half jaar actief langs de lijn. Hoe bevalt het je in deze rol?

Den Uijl: “We hebben een fantastische staf waar ik dagelijks contact mee heb. Een spelersgroep waar veel rek en talent in zit … dat is fijn werken. Op dit moment heb ik het onwijs naar mijn zin en dat is ook de reden, dat ik verlengd heb.”

 

Wat zijn je plannen en doelen voor de komende periode en de komende twee seizoenen?

Den Uijl: “Momenteel ben ik bezig met de opleiding trainer-coachUEFA C en dat traject hoop ik voor de zomer af te ronden. Het zou dan ook mooi zijn als ik binnen 2 jaar aan mijn UEFA B kan beginnen.”

 

Heb je nog wensen op voetbalgebied?

Den Uijl: “Ik ben niet zo veeleisend. Het zou natuurlijk mooi zijn als we straks in de 4de divisie mogen genieten van mooie derby’s in de regio met veel publiek langs de lijn.