Lansingerland TV naar HD kwaliteit

De lokale televisiezender van Lansingerland is vanaf vandaag voor veel Lansingerlanders in betere beeld- en geluidskwaliteit zien. Klanten van KPN kunnen sinds vanmiddag in HD-kwaliteit kijken naar Lansingerland TV.

Hoewel RTV Lansingerland al bijna 10 jaar in HD filmt is vanmiddag de omschakeling gemaakt van SD- naar HD-beeldkwaliteit. Teamleider televisie Patrick van Uffelen is blij met de omschakeling. “Als je al zoveel jaar in HD-kwaliteit filmt, maar de mogelijkheden er niet zijn bij de providers om het in HD uit te zenden is dat balen. Ons uitzendsysteem is al wel jaren in HD-kwaliteit. Echter het uitzenden van de hoge kwaliteit was dus jaren alleen zichtbaar op onze website via de stream en Youtube. Maar daar is nu verandering in gekomen en daar zijn we als omroep erg blij mee.”

KPN heeft als eerste aanbieder de omschakeling gemaakt van analoog signaal naar de hogere kwaliteit beeld en geluid. De Ziggo klanten moeten nog heel even geduld hebben.