TOGB zaterdag onderuit bij koploper BSC’68

Het seizoen 2021-2022 loopt voor de equipe van trainer-coach Raymond Kraaybeek niet vloeiend. De resultaten varieren en het spel is nog niet constant genoeg om een rol van betekenis te kunnen spelen. Deze speelronde mochten de Hoge Land bewoners laten zien waartoe zij instaat zijn bij lijstaanvoerder BSC’68.

Imponeren

In Benthuizen kon TOGB op een zwaar veld geen seconde imponeren. De gehele eerste helft wisten de geel zwarten slechts één fatsoenlijke aanval op de zware grasmat te leggen. Dat was vroeg in de eerste helft, in de 2e minuut. Hierna was het pover van TOGB-zijde en kwam het team niet tot haar gewenste spel. Tegenstander BSC’68 stelde hier voetballend niet veel meer tegenover, maar door als team voor elke meter te strijden, wisten zij wel met een 2-0 voorsprong de rust te halen. Door twee communicatiefouten aan TOGB kant kon in de 30e en 45e minuut, een aanvaller van BSC’68 vrij en makkelijk binnenschieten.

Forceren

De tweede helft werd door TOGB getracht gastheer BSC’68 vast te zetten op eigen helft en zo een aansluit treffer te forceren. Het vastzetten lukte aardig, alleen doelrijpe kansen werden nog steeds niet gecreëerd. Pas in de 84ste minuut moest de keeper van BSC’68 handelend optreden. Een hard schot van Ian Bosch werd door de sluitpost onschadelijk gemaakt. In dezelfde minuut kopte Dyon van der Sman net naast en daarmee waren de dreigende momenten van TOGB benoemd. Gastheer BSC’68 had in de 75e minuut wel voor de derde maal succes. Vanuit een indirecte vrije trap op de 5 meter lijn, toegekend vanwege een onhandige terugspeelbal die door doelman Windmeijer werd opgeraapt, werd de marge naar 3-0 vergroot door de koploper. Voor TOGB was het een geluk dat opponent BSC’68 niet scherp was in de counter, waardoor het 3-0 bleef. TOGB keerde teleurgesteld terug in Berkel en Rodenrijs.

Dinsdag kan het team van Kraaybeek zich revancheren. TOGB zaterdag speelt dan de inhaalwedstrijd bij en tegen NOC Kralingen.