TOGB zaterdag wint ruim van FC Banlieue

 

De spelopvatting in de 4e klasse zaterdag is aanvallend. Wekelijks schotelen de teams een wedstrijd aan de toeschouwers voor waar alles inzit. Aanvallend spel, niet opgeven bij achterstand en veel doelpunten. Wat ook opvalt is dat door de speelstijl wedstrijden tot diep in de tweede helft attractief blijven.

 

Raak

In de thuisbeurt in speelronde 3, trad TOGB op eigen veld aan tegen het Rotterdamse Fc Banlieue. Op de ranglijst stonden beide teams met twee gespeeld drie punten gelijk. Om aan te haken bij de kopgroep moest het team van TOGB-coach Raymond Kraaijbeek vandaag winnen.

 

Nu eens het omgekeerde spelverloop voor TOGB dan in de eerste twee wedstijden.  Fc Banlieu kreeg de eerste kans, maar het schot van 20 meter was geen probleem voor TOGB-sluitpost Elko Windmeijer. Binnen 7 minuten was het wel tweemaal raak voor TOGB. Eerst was het Tim Mourits die een voorzet van Koen van de Broek afrondde, 1-0. Vervolgens was het Rob Gerritsma die een voorzet van Glenn van de Burg binnen tikte, 2-0.

 

Tegentreffer

Al snel volgde de 2-1 van de gasten. Niet snel genoeg reageren na een corner, leverde de Rotterdammers via de kluts de aansluittreffer op. Fc Banlieu bleef opzoek naar de gelijkmaker. Bij het proberen te forceren van een tweede goal, gaven de gasten achterin veel ruimte weg. Tot vlak voor rust kon TOGB de score ondanks het aantal kansen niet uitbouwen. In de slotfase van de eerste helft profiteerde TOGB via Tim Mourits dan toch van de ruimte. Mourits veroverde de bal na slecht uitverdedigen en bracht Emercan Bagcan in stelling om de 3-1 ruststand aan te tekenen.

 

Doorpakken

Direct na rust werd Glenn van de Burg op links diep gestuurd. Hij bracht de bal hard en laag voor en Tim Mourits ronde af, 4-1. TOGB was in de tweede helft beter, maar vergat de gasten de genadeklap te geven. Kans na kans ging verloren en Fc Banlieu kon er niet meer uitkomen. Het duurde tot de 75e minuut voor het raak weer was voor TOGB.

Nadat Julian Meier op rechts de zestien in dribbelde werd hij vervolgens onreglementair onderuitgehaald. Scheidsrechter Hornes wees naar de elfmeter. Emercan Bagcan schoot de penalty beheerst binnen, 5-1.

 

Slot

Het leek wachten op meer goals voor TOGB. Het team nam echter gas terug en liet Fc Banlieu er steeds vaker uitkomen. De gasten beloonde zichzelf met een treffer, 5-2. Na weer een corner stond TOGB niet goed te dekken en zag een Rotterdamse aanvaller geheel vrijstaand de bal binnen koppen.

 

Na af loop was trainer-coach Raymond Kraaijbeek een tevreden man. Kraaijbeek: ”Al met al een goede middag voor TOGB. Door de overwinning blijven we bovenin meedoen. Deze week gaan we scherp trainen voor de volgende topper op bezoek bij NOC Kralingen.”