TOGB knokt zich terug en laat RKAVV ontsnappen

TOGB en RKAVV stapten op sportpark het Hoge Land na negentig minuten voetbal met een 2-2 eindstand van het veld. Met deze deling mocht RKAVV niet ontevreden zijn. De bezoekers uit Leidschendam dachten halverwege bij een 0-2 ruststand niet dat TOGB in het tweede deel zo zou terugkomen.

Slap

TOGB begon matig aan het duel in speelronde 6. De Hoge Land bewoners lieten zich (fysiek) aftroeven door opponent RKAVV. De gasten wisten na 11 minuten via Aytac Asim Metin op 0-1 te komen. Vervolgens zagen de toeschouwers TOGB twee goede mogelijkheden onbenut laten. Eerst was het Merick Heintjes die vanmiddag ongeluk was in de afronding. De aanvaller zag zijn inzet naast het doel van Mike ten Kroode belanden. Vervolgens was er vanuit een door Younes Assaih getrapte corner een mogelijkheid voor Sven Paternot. De kopbal van de Paternot werd onschadelijk gemaakt door doelman Kroode. RKAVV moest al vroeg in de eerste helft wisselen. Aanvoerder Robin Steffens moest met een blessure naar de kant.

Gemiste kansen

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg TOGB meer grip op RKAVV. Uit een corner zagen de toeschouwers de beste mogelijkheid voor TOGB om langszij te komen. Na goed voorbereiden van Merick Heintjes slaagden drie TOGB’ers er niet in om de bal achter RKAVV-sluitpost Ten Kroode te krijgen. Een minuut later ging Moreno Zwarteveld niet vrijuit bij de tweede treffer van de gasten. Yani Bouras ging op een te zacht rondgespeelde bal achterin bij TOGB voor succes en verraste de TOGB-sluitpost die de bal in het TOGB doel zag verdwijnen, 0-2. Voor de helft wissel onderscheidde de TOGB-doelman zich door een schot van Mike van Toor fabuleus te keren.

Ingrijpen

TOGB-coach Mark Schuur greep tijdens de rust in en wisselde twee keer. Assaih en Heintjes bleven in de kleedkamer achter en Vermeer en Mourits maakten hun opwachting. RKAVV had begin tweede helft de wedstijd kunnen en wellicht moeten beslissen. Edwin Agyare kwam goed naar binnen vanaf rechts, ging voor eigen succes en zag zijn inzet in de korte hoek tot corner getikt worden door Zwarteveld.

Kantelen

De wedstrijd kwam in de tweede helft steeds meer de kant van TOGB op. De tank van de Leidschendammers leek snel leeg in de tweede helft. Hierdoor kwamen zij steeds een stap te laat. TOGB kreeg een aantal vrije trappen toebedeeld van scheidsrechter Tjong A Hung. Jordan Weegman liet de eerste waarschuwing aan de bezoekers zien. Zijn vrije trap vanaf links, verdween net naast en over het RKAVV-doel. Nadat Max Le Fevre de paal had geraakt, was het de voor Guus Steerneman ingevallen Sitor Sla die de 1-2 liet aantekenen. Kort daarna was het weer raak voor TOGB. De balging goed rond en werd vanaf de linkerflank door Jordan Weegman ingebracht in de zestien. Vervolgens aarzelde aanvoerder Jay Zandbergen niet en schoot onhoudbaar binnen, 2-2.

Pech

RKAVV had handen en voeten nodig om TOGB van de eigen zestien te houden. TOGB had pech bij een door Jordan Weegman voorbereidde inzet. De door Sitor Sla ingekopte bal spatte boven RKAVV-doelman Ten Kroode uiteen. De aan de grond genagelde sluitpost zag de inzet van Sla tot zijn opluchting door de lat onschadelijk gemaakt worden.

Gelijk

TOGB bleef aandringen, maar moest ook waakzaam blijven voor de RKAVV-counter. Doordat beide teams er in de resterende tijd niet meer in slaagden te scoren, werd de wedstrijd na 90 minuten op 2-2 steken.