Slap begin wordt TOGB (za) fataal tegen Hillegersberg

Dat het voetbal in de 4e klasse op zaterdag leuk is, kan een feit genoemd worden. Wekelijks speelt TOGB een regioderby, het niveau is prima en er wordt goed en leuk voetbal gespeeld. Ook valt op dit niveau op dat je 90 minuten scherp en geconcentreerd dient te zijn.

Dramatisch

TOGB begon de tweede topper van het seizoen in Rotterdam tegen Hillegersberg dramatisch. Wederom stond het keurkorps van Raymond Kraaijbeek al binnen het kwartier met 2-0 achter. Het lijkt een patroon gezien de wedstrijden tot nu gespeeld.

Zwak uitverdedigen door het centrum betekende na 6 minuten de 1-0. Na 12 minuten stond een aanvaller van Hillegersberg vogelvrij in de TOGB zestien, om de bal uit een indraaiende corner binnen te knikken.

Terug knokken

Net zoals een week eerder tegen Groeneweg, probeerde TOGB snel weer terug in de wedstrijd te komen. Alleen was Hillegersberg voetballend veel beter dan de tegenstander een week eerder. Daarbij opgeteld de zwakke passing van de geel zwarten, waardoor er weinig echte kansen te noteren vielen.

Ingreep

De technische staf was genoodzaakt wijzigingen door te voeren en wachtte niet tot de thee om dit te doen. Na slechts 35 minuten kwamen Dave Ammerlaan en Thijs Modderkolk in het veld voor Tom Ruigrok en Freek Borsboom. Hierdoor gingen Jack Ammerlaan en Julian Meijer aan de zijkant spelen.

Kansen

Nog voor de rust waren er kansen voor Emercan Bagcan (schot over), Ian Bosch (kopbal naast) en na een goede aanval over rechts voor Dyon van der Sman. Marc Twaalfhoven gaf de bal echter te hard voor, waardoor Van der Sman geen kans kreeg om binnen te schieten.

Counter

De tweede helft verliep hetzelfde als de eerste eindigde. TOGB dat aandrong en Hillegersberg dat afwachtte en loerde op de counter. Ook hadden de gastheren van Hillegersberg een doelman die bij de les was. Eerst stond hij op een kopbal van Dyon van der Sman op de juiste plek, later in de één op één met Vince Luijken bleef hij goed naar de bal kijken en kwam als overwinnaar uit de strijd. Twintig minuten voor tijd had hij geen antwoord op een harde kopbal van Ian Bosch, maar wel de hulp van de lat om de “0” te houden. In de laatste 15 minuten ging TOGB alles of niets spelen. De druk werd opgevoerd en 5 minuten voor tijd was het eindelijk raak. Uit een corner van Pim Doesburg tikte Tim Mourits de bal binnen, 2-1. Hierna was er wel de druk van TOGB, maar tot echte doelpogingen kwam de equipe niet meer. Wel ontving Thijs Modderkolk wat ongelukkig een rode kaart, nadat hij een aanvaller ongezien in zijn buik trapte.

Kraaijbeek na de wedstrijd over de nederlaag: “Of de nederlaag terecht is weet ik niet. Qua kansen denk ik van niet, maar het veldspel van Hillegersberg was wel beter dan van ons en uiteindelijk maken zij ook een goal meer.”