RTV Lansingerland trapt nieuwe TV seizoen af met twee maandelijkse talkshows

Het nieuwe TV seizoen is begonnen en RTV Lansingerland gaat niet één maar twee maandelijkse talkshows uitzenden. “Goedenavond Lansingerland”, een oude bekende en de nieuwe politieke talkshow “Het Raadhuis”.  De talkshows worden naast de reguliere uitzendingen van De Achtertuin, Lansingerland in Zicht en Kijk op Toen uitgezonden. De eerste uitzending van “Goedenavond Lansingerland” is woensdag 6 oktober. “Het Raadhuis” wordt twee weken later op woensdag 20 oktober uitgezonden.

“Goedenavond Lansingerland” is een oude bekende maar wordt wel in een nieuw jasje gehesen. Zo wordt  het vertrouwde gezicht van Cornel van der Heiden vervangen door de nieuwe presentatoren Rutger Hillenaar en Emily van Heijningen-Koning. En ze hebben er allebei zin in!

“Ik kijk heel erg uit naar de eerste uitzending.”, zegt Rutger.  “Het geeft ontzettend veel energie om een talkshow te mogen neerzetten waarin wij inzoomen op wat er speelt in de regio.”. “Presenteren is mijn passie.”, valt Emily hem bij. “Daar kwam ik tijdens mijn opleiding communicatie achter. Ik heb verschillende cursussen gevolgd om mij op dit gebied verder te ontwikkelen. Als zakelijk vlogger en presentatrice ben ik wekelijks werkzaam voor de camera, voornamelijk voor korte zakelijke video’s voor het internet. Ik vind het daarom een fantastische uitdaging om een liveprogramma te mogen presenteren en ook nog eens voor de gemeente waar ik sinds kort zelf woon.”

“Het lijkt me interessant om het gesprek aan te gaan over actuele thema’s met mensen uit de gemeente en op die manier verbinding te creëren. Met gezonde spanning kijk ik uit naar de eerste uitzending!”, vervolgt Emily. Rutger: “In deze hoedanigheid leer ik nieuwe en interessante mensen kennen met een verhaal. Juist die verhalen kunnen delen via de show is wat ik graag doe!”

Ook heeft de studio een rigoureuze metamorfose doorgemaakt. “We zijn van een tijdelijke studio die we iedere keer opnieuw moesten opbouwen naar een studio verhuisd die we langdurig kunnen gebruiken. Daardoor konden we ook wat meer investeren in de look en feel en kunnen we veel professioneler te werk gaan” aldus Patrick van Uffelen, teamleider TV. “En dat vertaalt zich ook maar veel beter beeld op TV. Het ziet er allemaal wat gelikter en verzorgder uit. Daarnaast kunnen we nu veel meer tijd aan de inhoud en kwaliteit van de show besteden.”.

“Het Raadhuis” wordt vanuit dezelfde studio uitgezonden en zal worden gepresenteerd door Marc de Boer. “We doen eigenlijk hetzelfde als we vier jaar geleden ook deden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Toen deden we dat op de radio met ITTI en nu op televisie. Het zal voor mij even wennen worden want ik heb vooral voor de radio presentatie gedaan maar we hebben aardig wat geoefend. Daarnaast doen wij in tegenstelling tot Goedenavond Lansingerland, Het Raadhuis niet live maar nemen we het semi-live op. We nemen het dus in een keer op en als er geen gekke dingen gebeuren dan zenden we de opname integraal uit zonder knippen.”, vult Marc aan.

De politieke talkshow heeft een kleine twist. In plaats van politieke tegenstanders tegen elkaar te zetten, is er voor gekozen om juist partijen die gelijk gestemd zijn of in elkaars verlengde liggen elkaar de maat te laten nemen.

Marc de Boer: “Bij de gemeenteraadsverkiezingen liggen de partijen op programmapunten vaak toch al dichter bij elkaar dan landelijk. En juist bij deze lokale verkiezingen gaat de kiezer veel minder snel grote overstappen maken maar kijkt juist heel gedetailleerd welke partij de lokale belangen voor hem of haar het best behartigt. Dat zijn vaak partijen die heel dicht bij elkaar zitten qua gedachtegoed. Daar willen we voor de kiezers een gedetailleerd beeld maken van de verschillen in verkiezingsprogramma’s”

Vanaf oktober zijn de talkshows iedere maand te zien op RTV Lansingerland en via internet op www.rtvlansingerland.nl. Op 6 oktober begint “Goedenavond Lansingerland” weer en 20 oktober de eerste uitzending van “Het Raadhuis”.