TOGB zaterdag start competitie met overwinning

Voor TOGB zaterdag stond na een lange voorbereiding eindelijk de start van de competitie op het programma. De equipe van Raymond Kraaijbeek mocht direct aan de bak. Er stond in ronde 1 direct een topper op de rol. Het vanuit de zondag overgestapte Groeneweg was de eerste horde die de mannen moesten slechten.

 

Slechte start

Het begin van de geel zwarten was dramatisch. Na 15 minuten stonden de gasten uit Zevenhuizen al met 0-2 voor. De eerste goal was nog te bestempelen als gelukkig. Na een klutsbal en een slap schot, verdween de bal via de verre paal in het TOGB-doel, 0-1. De tweede treffer voor de titelkandidaat kwam tot stand na heel slordig uitverdedigen van TOGB, wat leidde tot een overtreding buiten de zestien. De scheidsrechter beoordeelde dat de overtreding binnen de zestien gemaakt werd en kende Groeneweg een strafschop toe. Hoewel TOGB-doelman Elko Windmeijer heel dicht bij de inzet kwam, verdween de elfmeter in het doel, 0-2.

 

Herstel

De elf van TOGB, rechten de rug en slaagden erin om binnen het half uur de schade te herstellen. Een “stuiterbal” van Rob Gerritsma verdween via de keeper binnen, 1-2. Vervolgens onderschepte Tim Mourits een pass van Groeneweg en faalde één op één met de Groeneweg keeper niet, 2-2. Weer een minuut later had het zelfs al 3-2 kunnen staan, maar Rob Gerritsma lobde niet hoog genoeg, waar de mee opgekomen Glenn van der Burg voor een leeg goal staand wel succes had kunnen hebben. Zo werd de rust bereikt met een 2-2 stand.

 

Voorsprong

In de tweede helft was er de eerste 20 minuten totaal niets te beleven. Onverwachts kwam TOGB op 3-2. Een schot van Glenn van der Burg viel binnen en TOGB stond voor het eerst op voorsprong. Vijf minuten later kopte Dave Ammerlaan een afgemeten vrije trap van de voet van Koen van den Broek snoeihard binnen. Hiermee leek de eerste overwinning van deze competitie een feit. Toch kwam Groeneweg in de 90ste minuut op 4-3. Door een van richting veranderd schot, was TOGB-sluitpost Windmeijer kansloos. TOGB controleerde de laatste fase van de wedstrijd, waarmee de overwinning op vakkundige wijze over de streep getrokken werd.

 

Een prima start voor TOGB, waarmee de eerste 3 punten binnen zijn. Volgende week staat er weer een topper op het programma. TOGB speelt in het eerste oktoberweekend de uitwedstrijd in Rotterdam tegen het ambitieuze vv Hillegersberg.