TOGB troeft HBS af in topper Hoofdklasse A

TOGB heeft ook de 3e regioderby weten te winnen. Op het Haagse Sportpark Craeyenhout was de elite van Mark Schuur met 1-2 te sterk voor de kraaien gecoacht door Bas Steffens.

Ruimte

Bas Steffens had zijn team de opdracht gegeven om TOGB geen ruimte te geven. Dat lukte in de eerste helft niet. TOGB voetbalde redelijk makkelijk door de Haagse verdediging en kwam dan ook niet verrassend in de 14 minuut op voorsprong. Na een overtreding op de HBS-helft op Leroy Zwarteveld, mocht Younes Assaih een vrije trap nemen. Assaih bracht de bal in de zestien waar Merick Heintjes met het hoofd de bal pan klaarlegde voor Sven Paternot. De TOGB-aanvaller tikte de bal met gevoel langs Silver Wartna, 0-1. HBS probeerde het in de eerste helft wel, maar trof een geconcentreerde TOGB-defensie op weg naar succes. Waar nodig maakte TOGB een slimme overtreding, pakte twee TOGB’ers een kaart, om zo de aanval van de kraaien te ontregelen.

HBS was in de eerste 45 minuten wel in de zestien van TOGB te vinden, maar de zwarthemden onder leiding van aanvalsleider Westdijk, bleken niet in staat TOGB-goalie Moreno Zwarteveld te verrassen. De grootste kans in het resterende deel van het eerste bedrijf was voor TOGB. Nadat TOGB hoogdruk zette, wist het de bal op het HBS middenveld te veroveren. Guus Steerneman werd gelanceerd op links, waar hij vanaf de achterlijn de bal op de volledig vrij staande Merick Heintjes speelde. Heintjes mikte net verkeerd en zag zijn schot naast het HBS-doel verdwijnen.

Druk

Wat de technische staf van HBS tijdens de pauze gezegd heeft is niet gedeeld. Wat de toeschouwers zagen was een zeer gedreven HBS, dat TOGB vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft onder druk zette. De kraaien drukte TOGB ver terug en doelman Moreno Zwarteveld redde met hulp van Jordan Weegman een inzet van Tjeerd Westdijk die HBS eigenlijk naast TOGB had moeten brengen.

Deksel op de neus

HBS grossierde in corners gedurende de tweede helft. Vanuit de van links getrapte corner was het Brayen Bröker die met het hoofd de corner verlegde tot achter Zwarteveld, 1-1. HBS voerde de druk verder op, waardoor het zelf ook veel ruimte weggaf. TOGB stond meestal goed, maar bleef af en toe ook met wat geluk op de been. De Berkelse jonkies loerde op de counter. Na balverlies door HBS op de TOGB-helft, schakelde TOGB via routinier Bas Mourits razendsnel om. Mourits zag dat zijn pass Sven Paternot bereikte. De aanvaller bezorgde de bal vanaf rechts bij Max le Fevre die aan kon leggen voor een schot op doel. Le Fevre verschalkte met zijn schot in de linkerhoek HBS-doelman Silver Wartna, 1-2.

Geloof

De tweede treffer van TOGB deed het geloof bij HBS in een resultaat wegvloeien. Kort na de 1-2 had TOGB via Le Fevre op 1-3 kunnen komen. Echter verdween de inzet van de vleugelaanvaller naast het HBS-doel. Na het laatste fluitsignaal bleef HBS beduusd en ontgoocheld achter, terwijl bij TOGB de vreugde over de 3egewonnen regioderby gevierd werd op het Scheveningse strand bij Beach club Copacabana. Volgende week heeft HBS geen competitieverplichtingen, terwijl TOGB op het eigen sportpark RKAVV ontvangt voor wederom een regioderby.