TOGB en TAC’90 imponeren, maar TOGB wint uiteindelijk

Op Sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs stonden de zondag selecties van gastheer TOGB en het Haagse TAC’90 in competitieronde 4 tegenover elkaar. Mark Schuur moest vlak voor de wedstrijd zijn team door het afhaken van Wouter Vermeer nog aanpassen. Mario Koswal drukte zijn pupillen tijdens de warming up nog eens op het hart scherp te zijn tijdens de warming up. Als je hier scherp bent, start je ook scherp aan de wedstrijd.

 

Hoog tempo

TOGB schoot zoals vaak uit de startblokken. Al in de eerste minuut had het de 1-0 kunnen en misschien wel moeten maken. In een hoog tempo ging de bal van voet naar voet. Het was uiteindelijk de finesse die ontbrak, waardoor de aanval van de geel zwarten geen doelpunt opleverde voor TOGB. Dat TAC’90 kon voetballen was algemeen bekend. De Hagenezen gaven met een vloeiend lopende aanval hun visitekaartje af en antwoorde met een schot net over het TOGB-doel. Aan de hand van aanvoerder Randall Labordus liet het zien zich niet te zullen verstoppen. Het tempo lag hoog en het spel golfde op en neer.

 

Scoren

In de 7e minuut viel de 1-0 voor TOGB. Uit een corner belandde de bal bij de geheel vrijstaande Guus Steerneman. Steerneman faalde niet en deponeerde de bal achter TAC’90 doelman Dennis Hendriks. TOGB probeerde door te drukken, maar vond keer op keer een goed georganiseerde TAC’90 verdediging als sta in de weg op weg naar succes. De Hagenezen namen het initiatief over en drongen TOGB terug. Na een vloeiende aanval over rechts was het Kishen Kanhai die de meegereisde TAC’90 supporters liet juichen. De aanvaller liet Moreno Zwarteveld kansloos, 1-1.

 

Op en neer

TOGB werd na de treffer van TAC’90 sterker. Met handen en voeten hield TAC’90 TOGB van het lijf. Toch had het geen antwoord op de door Ryan Pronk binnengeschoten 2-1. Pronk combineerde met Zwarteveld en Le Fevre en wist zo binnen de zestien ruimte voor zichzelf te creëren. Het schot van Pronk verdween in het TAC’90-doel en TOGB stond op 2-1.

 

Beslissen

Voor de helft wissel had TOGB het duel kunnen beslissen. Eerst was er een actie van Steerneman die zijn directe tegenstander Laari omspeelde. De voorzet van Steerneman belandde bij de geheel vrijstaande Max le Fevre, die naast schoot. TAC’90 had in de 38ste minuut een enorme kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Het schot van Yassin Irzi werd door Moreno Zwarteveld gekeerd. Uit een corner vanaf rechts had Steerneman de mogelijkheid om de 3-1 binnen te schieten. De inzet van de vleugelaanvaller belandde op de lat.

 

Lange bal

Voor de helft wissel zag het publiek een aantrekkelijke open wedstijd. Beide teams speelden vol op de aanval in een hoog tempo waarmee het de tegenstander wilde overklassen. In de tweede helft was het TOGB dat inzakte en het initiatief aan TAC’90 liet. De Hagenezen moesten komen gezien de 2-1 achterstand. TOGB gokte op de counter en de omschakeling om de wedstijd met een derde treffer in het slot te kunnen gooien. TAC’90 probeerde van alles. Combinatie voetbal, fysieke haar duels winnen en razendsnel omschakelen. Het lukte niet om de gelijkmaker binnen te werken. Ondanks de wissels van Koswal lukte het TAC’90 niet om een gat te vinden in de TOGB-verdediging en de gelijkmaker te maken.

TOGB kwam een aantal malen via de counter door. Ook de gastheren wisten in de tweede helft niet te scoren.

 

Debuut

Schuur wisselden in de tweede helft en liet Figo Eigenraam debuteren. Met een prima sliding liet het O23 talent zien ook op Hoofdklasse niveau zijn mannetje te staan.

 

TOGB won de regio derby met 2-1 en heeft na 4 wedstrijden 3 overwinningen op zak. Volgende week speelt TOGB regioderby nummer 3. Op Sportpark Crayenhout tegen HBS.