TOGB (za) onderuit tegen OVV

Opbouw

Het begin van gastheer TOGB in de laatste bekerwedstrijd tegen OVV was prima. De equipe van trainer-coach Raymond Kraaijbeek begon goed aan de wedstrijd. Er werd geduldige opgebouwd om zo tot aanvallen te komen. Dit lukte tot 30 meter voor de goal van OVV, tot dit punt op het veld zag het er allemaal goed uit. Alleen tot een echte kans kwam het in de eerste helft niet. Alleen Mark Twaalfhoven kwam één keer tot een doelpoging, maar deze werd door de keeper van OVV gered. OVV stelde in de counter ook weinig tot niets tegenover tot vlak voor de rust. Slechts één keer moest Ryan Lol een schot onschadelijk maken. Tot vlak voor rust de bal onrustig werd uitverdedigd door TOGB. OVV pikte de bal op en kon vrij en fraai binnenschieten, waardoor de stand bij rust 0-1 was voor de gasten.

Scherper

TOGB begon de tweede helft als de eerste. Geduldig, maar wel effectiever dan in de eerste 45 minuten. Het team bleef de druk opvoeren en het kon in eerste instantie OVV van de eigen goal afhouden. Het was OVV dat TOGB hielp aan een doelpunt. De bal werd ongelukkig of knullig langs de eigen keeper gekopt en leek naast te gaan. De keeper van OVV hield Jim Havenaar vast om zeker te zijn dat de bal naast zou gaan, waardoor de scheidsrechter niet anders kon niet anders dan een elfmeter te geven. Havenaar nam de penalty zelf en schoot zeer overtuigend de 1-1 binnen. Bijna direct naar de gelijkmaker scoorde OVV uit een mooie aanval de 1-2 en kon TOGB weer op zoek naar de gelijkmaker. Die viel op bijna identieke wijze als de 1-2. Julian Meijer werd op rechts diep gestuurd en zijn afgemeten voorzet werd door Mark Twaalfhoven binnengelopen, 2-2.

Deksel op de neus

Vlak voor tijd was het toch OVV dat de winnende goal maakte. Slecht uitverdedigen aan TOGB kant bracht de linksbuiten van OVV in een scoringspositie en hij faalde niet. Zijn schot kon door Ryan Lol niet worden gekeerd en zo bracht de aanvaller de eindstand op 2-3.