TOGB (za) verliest slag om middenveld en gaat onderuit bij Fc Skillz

In ronde 2 van het bekertoernooi reisde de equipe van TOGB (za) af naar Den Haag waar het nieuwkomer Fc Skillz trof. Raymond Kraaijbeek zag zijn team worstellen met de kwalitatief betere tegenstander en uiteindelijk aan het kortste eind trekken.

Overlopen

In de eerste helft liet de Haagse opponent zien over veel kwaliteit te beschikken. De lopende mensen legde TOGB het vuur aan de schenen en liet TOGB niet in haar spel komen. Na ruim een kwartier was het niet verrassend dat TOGB op achterstand kwam. Na een fraaie steekpass was het Ferrani die de 1-0 voor de thuisploeg liet aantekenen. TOGB had de treffer nodig om in het eigen spel te komen. Na een charge binnen de zestien kreeg TOGB van scheidsrechter Van Drunen een strafschop. Vanaf de strafschopstip was het Emercan Bagcan die de penalty verzilverde en TOGB naast Fc Skillz zette, 1-1. In de open wedstrijd nam de thuisploeg in het resterende deel van de eerste helft het initiatief over. De gastheren scoorde via Virgillio Hagens (schot in de kruising) en Abdel Tufi tweemaal voor de rust en gingen met een 3-1 voorsprong naar de kleedkamer.

Terugvechten

Aan de hand van aanvoerder Samir el Moussaoui ging de thuisploeg ook in de tweede helft goed van start. Het zag invaller Abdel Tufi de 4-1 binnenschieten en liet daarna de teugels enigszins vieren. TOGB pakte het initiatief over en zag een schot van Glenn van der Burg op de lat boven doelman Jimmy van der Leer uiteenspatten. Het harde werken van de geel zwarten werd beloond met een treffer. Jim Havenaar werd diep gestuurd en kwam als winnaar uit het duel in de 1 op 1 met doelman Van der Leer, 4-2. Even leek TOGB via Emercan Bagcan de 4-3 te scoren. De treffer werd echter terecht vanwege buitenspel afgekeurd.

Conclusie na 90 minuten attractief voetbal is dat Fc Skillz de terechte winnaar van het bekerduel was en TOGB met het vertoonde spel en inzet in de laatste ronde van de beker met vertrouwen tegemoet kan treden. Bij winst zal het met een goede moraal aan de competitie kunnen beginnen.