TOGB zaterdag opent bekertoernooi met gelijkspel tegen SSS

TOGB 1 – SSS 1 (1-2) 2-2

 

De eerste wedstrijd om het eggie! Op sportpark het Hoge Land trad TOGB zaterdag aan tegen 3e klasser SSS. Dat beide teams er zin in hadden was duidelijk te zien. Er was totaal geen sprake van aftasten en wachten op een kansje. In het veld stonden twee teams die volle bak de aanval kozen, ieder op geheel eigen wijze.

 

Snelle voorsprong

TOGB nam snel de leiding. In de 7e minuut kopte Ian Bosch een afgemeten corner van Thom Ruigrok binnen, 1-0. Hierna kwam SSS meer in het spel en vond de vrije man wat makkelijker voor de laatste linie van TOGB. Alleen slaagden de gasten er niet in het laatste zetje te geven.

Halverwege de eerste helft het werd een aan SSS toegekende vrije trap snel genomen. De organisatie aan TOGB kant was er niet, waar de centrale middenvelder van SSS slim van profiteerde. Geheel vrijstaand krulde de Schiedammer van een meter of 25 de bal in de linkerbovenhoek en liet TOGB-goalie Ryan Lol kansloos, 1-1.

 

Daarna was het weer de beurt aan TOGB. De gastheren kwamen goed door over links via Emercan Bagcan. De technisch behendige aanvaller stuurde Jim Havenaar diep, die op zijn beurt versnelde en dacht TOGB weer op voorsprong te kunnen zetten. Havenaar werd door een SSS-verdediger “vakkundig” neergesabeld net buiten de zestien. Tot ieders verbazing trok de scheidsrechter slechts geel en mocht SSS met 11 verder. De toegekende vrije trap leverde helaas voor TOGB niets op.

 

Foute keuzes

Het restant van de eerste helft was er één van foute keuzes aan TOGB-zijde. Aanvallend hadden er minimaal twee kansen in gemogen, maar zowel Emercan Bagcan als Julian Meijer kozen voor eigen succes, zonder doeltreffend te zijn. Vlak voor rust een slim ge nomen corner door SSS. TOGB stond nog niet in positie en zag dat de voorzet van SSS doeltreffend verlengd werd, 1-2.  Zo werd de rust bereikt met een onnodige 1-2 achterstand.

 

Goede start tweede helft

De tweede helft begon TOGB beter dan het de eerste eindigde. Het drong SSS steeds verder terug op eigen helft. Ook wanneer de lange bal werd gespeeld door de gasten, werd er allert en goed verdedigend werk geleverd door de geel zwarten. De druk van TOGB op de defensie van SSS hield aan. Aanval na aanval leverde in de eindfase geen treffer op. Kraaijbeek besloot om 20 minuten voor het einde TOGB met 4 spitsen te laten spelen. Aanvallers Mark Twaalfhoven en Dyon van der Sman vervingen verdedigers Jack Ammerlaan en Ian Bosch. Het speelveld werd door TOGB goed breed gehouden. Het aanvallende spel resulteerde in een enorme kans voor Mark Twaalfhoven. De invaller zag de keeper van SSS redden met een uiterste krachtsinspanning, waarmee hij de TOGB-gelijkmaker voorkwam. In de omschakeling kon SSS tot tweemaal toe niet profiteren van de ruimte die er ontstond achter de TOGB-verdediging en verprutste de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Yorick Breed kwam Freek Borsboom aflossen om de laatste 10 minuten als extra middenvelder de druk op SSS te houden.

 

Gelijkmaker

Met nog vijf minuten te spelen viel de verdiende gelijkmaker dan eindelijk voor TOGB. Glenn van der Burg gaf een afgemeten crossbal op Jim Havenaar, die Emercan Bagcan in staat stelde de 2-2 te maken.

 

TOGB en SSS namen geen genoegen met een gelijkspel. Het was TOGB dat nog een enorme kans kreeg op de overwinning. Rob Gerritsma zette Mark Twaalfhoven met een heerlijke steekbal vrij voor de goal. Helaas nam Twaalfhoven de bal iets te ver naar de zijkant mee, waardoor de keeper kon redden. Met de 2-2 eindstand konden beide trainers achteraf leven, al waren beide ervan overtuigd dat er meer in had gezeten voor het eigen team.

 

Volgende week speelt TOGB haar tweede bekerwedstrijd uit tegen 3e klasser SSA Fc Skillz Wateringse Veld.