Valse start voor TOGB bij competitieopening in Hoge Noorden

 

TOGB had zich een andere start van de competitie gewenst. Na een verre reis naar het Groningse Haren, keerde het team van trainer-coach Mark Schuur met een 3-0 nederlaag terug in Berkel en Rodenrijs.

 

Balans

Be Quick en TOGB waren bij rust in balans, 0-0. TOGB had een aantal goede momenten in de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen. Eerste wapenfeit uit het duel was een afstandsschot van rechterverdediger Finn Ameling. Het schot werd door invaller-doelman Sven Bakker aan Harense kant tot corner over de lat getikt. In de eerste helft was TOGB feller, won de duels en zag een charge op Younes Assaih afgedaan worden met geel, waar rood ook zeker op zijn plaats was geweest. Het spel van beide kanten was in de eerste helft onrustig, waardoor er vaak foute of onzuivere passes te zien waren. Voor de rust een door Be Quick spits Liewes zelf opgezette kans. De aanvaller zijn schot is slap en kan gemakkelijk onschadelijk worden gemaakt.

Finn Ameling speelde de gehele wedstijd en maakte in het Hoge Noorden zijn competitiedebuut. Ameling over de eerste helft: “De eerste helft hadden wij een aantal goede momenten, maar we deden onszelf alleen te kort door het goede spel dat we lieten zien, niet te belonen met een doelpunt. Het niet scoren uit zulke mogelijkheden zijn zeker ook leermomenten voor ons en daar zullen we komende week met de trainers ook aan gaan werken.”

 

Verschil

In de tweede helft was het Be Quick dat het verschil kon maken. De gastheren scoorde vanuit een corner enigszins gelukkig via de knie van Mark Versteghen de 1-0. Een verkeerde terugspeelbal van Mats van der Weel bracht Be Quick in verlegenheid. Na de wedstrijd gaf doelman Bakker toe de bal achter de lijn te hebben gestopt. De arbitrage had dit niet opgemerkt en omdat Leroy Zwarteveld de gestopte bal niet binnen kon werken, waardoor het 1-0 bleef.

 

Be Quick scoorde in het vervolg van de tweede helft nog tweemaal. Eerst is het Liewes die een bal die over de verdediging van TOGB valt, in twee pogingen achter Moreno Zwarteveld in het doel schuift. In de 80ste minuut gooit Be Quick de wedstrijd definitief in het slot. Een uitgespeelde aanval van de gastheren wordt door Wilco van der Kooi tot doelpunt gepromoveerd, 3-0. Be Quick krijgt in de laatste 10 minuten nog een enorme kans op de 4-0, maar Moreno Zwarteveld stopt de inzet. De 3-0 nederlaag is een valse start van het seizoen 2021-2022.

 

Mark Schuur over de wedstrijd: “Er werd in fases goed gevoetbald en wij gaven weinig weg. We hebben ook kansen gecreëerd, maar dan moet je deze wel afmaken. Wanneer je via een spelhervatting dan op achterstand komt, omdat de bal een beetje gelukkig via een been van een speler in ons doel verdwijnt, kantelt de wedstrijd in het voordeel van Be Quick.”

 

Komende zondag speelt TOGB haar eerste thuiswedstijd. Opponent is het Noord Hollandse De Zouaven.