TOGB (za) wint door prima 2e helft van Hermes DVS

Zwak begin

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding begon stroef voor de formatie van Raymond Kraaybeek. TOGB grossierde in foute passes en was erg onrustig in haar spel. Deze slordigheden leverde in de eerste helft een aantal kansen op in de omschakeling voor de gasten. Tot 3 x kwam TOGB-sluitpost Elko Windmeijer in de 1 op 1 als winnaar naar voren en wist hij de inzet van de HermesDVS aanvallers te stoppen. Kort voor rust had hij in de 45ste minuut geen antwoord op inzet van de gasten en werd de rust bereikt met een tot dan toe verdiende 0-1 voorsprong voor HermesDVS.

Sterk herstel

In de rust werd er rustig door trainer en spelers gesproken over wat de oorzaak was van de zeer matige vertoning in de eerste helft. Afgesproken werd dat er vooral meer rust in het spel moest komen in het tweede bedrijf. Dat gebeurde. Er werd korter gedekt en belangrijker de combinaties kwamen nu wel aan. Als resultaat hiervan kam HermesDVS niet meer van hun eigen helft. Halverwege de tweede helft veroverde Thom Ruigrok de bal, versnelde door en punterde de bal fraai in de kruising 1-1. TOGB bleef gas geven, maar was niet zuiver in de afronding. HermesDVS kon in de gehele 2e helft slechts één keer gevaarlijk worden. Deze kans werd door scherp verdedigen door de TOGB-defensie onschadelijk gemaakt. Vlak voor tijd werd Tim Mourits op rechts weggestuurd. Zijn voorzet werd vakkundig binnengetikt door Pim Doesburg die daarmee de 2-1 eindstand aantekende.

Al met al door een prima tweede helft toch nog een overwinning voor de selectie van trainer Raymond Kraaybeek, na een onthutsend zwakke eerste helft.

HBSS-toernooi

Donderdag aanstaande speelt TOGB tijdens het HBSS-toernooi tegen de gastheer in Schiedam. Zaterdag volgt op het complex van HBSS het treffen met Zwarte Pijl.