Bouwen aan de toekomst in Lansingerland in Zicht

Lansingerland – Tweede maandag van de maand, dus weer tijd voor een nieuwe uitzending van Lansingerland in Zicht vol reportages. Bouw van de Rottemerentunnel, het adoptie verhaal van Sanne, kleurrijke Happy Stones en Lansingerlandgenoot Hans Cieremans.

Happy Stones in Lansingerland
Een steentje bijdragen aan het geluk van een ander, dat is waar steeds meer Lansingerlanders mee bezig zijn. Dat doen ze door stenen te beschilderen en die te verstoppen voor een gelukkige vinder. Verslaggever Rutger Hillenaar ging mee schilderen.

Bouw Rottemerentunnel
De aanleg van de nieuwe A16 gaat een nieuwe fase in. Aannemerscombinatie De Groene Boog heeft de eerste hand gelegd aan de nieuwe Rottemerentunnel in het Lage Bergse Bos. Dat gebeurt op een speciale manier: er wordt gebruik gemaakt van onderwaterbeton. Nadat het beton is uitgehard, is de bouwkuip waterdicht en wordt het water weggepompt. Tegen het einde van het jaar moeten de onderwaterwerkzaamheden afgerond zijn.

Hans Cieremans dicht er op los
Deze keer een portret over Hans Cieremans. Na jaren gewerkt te hebben in de zorg, schrijft hij nu gedichten

Het verhaal van Sanne
Sanne werd geboren in Sri Lanka en was nog maar een paar weken oud toen ze werd geadopteerd. Enkele jaren geleden wilde ze weten wie haar ouders waren. Daarom startte ze een onderzoek, maar al gauw bleek dat niet alles klopte. Of ze haar moeder vind?

De uitzending van Lansingerland in Zicht is ieder uur te zien op Lansingerland TV en online te bekijken via Youtube.