Focus op de regio in uitzending 150 van The Alternative

The Alternative viert dinsdag 8 juni dubbel feest. Niet alleen bestaat het programma van Lansingerland FM voor alternatieve muziek drie jaar, dinsdag is ook nog eens uitzending 150 van de show. Hoe gaan presentatoren Daan en Almer dat vieren?

Poppodia open

“Als ware alternatievelingen, doen we net of het ons niet boeit”, zegt presentator Almer Kamphuis. “Om vervolgens subtiele verwijzingen naar het feest in de uitzending te stoppen. Zo zal er cake zijn en draaien we een party anthem.” Want één ding staat altijd voorop in The Alternative: de muziek. “We hebben dan ook een groter feest te vieren, dan onze eigen mijlpalen”, zegt Daan de Gelder, de andere presentator. “Na een half jaar dicht te zijn geweest, zijn de poppodia weer open. Er is dus weer live muziek. Ook in onze regio!”

Regiogenoten strikken Editors-frontman

In The Alternative hoor je dinsdag dan ook welke liveoptredens je deze week in de regio kan bezoeken. Maar er is meer regionieuws. “Een Rotterdamse act heeft de Britse zanger Tom Smith gestrikt”, zegt Almer. “Smith is de frontman van Editors, maar werkt nu dus gewoon samen regiogenoten. Hoe gaaf is dat?” Hoe gaaf de song zelf is kan je zelf beoordelen. Door te luisteren naar The Alternative. Dinsdag 8 juni vanaf 20.00 uur op Lansingerland FM. Of luister hier terug.