Hangjeugd zorgt voor onveilig gevoel in centrum van Bergschenhoek

Bezoekers en bewoners van het centrum van Bergschenhoek ervaren overlast van de aanwezige hangjongeren daar. Vooral in de avonduren voelt men zich niet altijd veilig in het centrum. En het blijft niet alleen bij overlast door scooters maar er zou ook openlijk gedeald worden in drugs.

Wanneer we passanten in het centrum van Bergschenhoek vragen of ze zich veilig voelen, blijkt al snel dat men zich vooral in de avonduren niet altijd op zijn gemak voelt. Rond de jaarwisseling was er vooral overlast door zwaar vuurwerk en nu zijn het vooral scooters die asociaal door het centrum crossen. Maar ook ervaart men de jongeren die zich in groepjes ophouden rond De Kruin soms gewoonweg als intimiderend.

En het blijft niet alleen bij kattenkwaad en overlast door scooters. Verschillende bewoners geven aan dat er drugs worden gedeald en dat daarvoor ook vaak het parkeerterrein achter de kerk aan de Vlaggemansdreef als uitvalsbasis wordt gebruikt.

Leon Erwich van Leefbaar 3B geeft aan dat er wel een scheiding moet worden gemaakt tussen de jeugd die gewoon een beetje wil “chillen”, maar dat de aanpak gericht moet zijn op de degene die de overlast daadwerkelijk veroorzaken. Volgens Erwich neemt de gemeente inmiddels diverse maatregelen waaronder cameratoezicht in het centrum. Bewoners en winkelend publiek zien overigens liever de politie vaker surveilleren. Maar aangezien de politiecapaciteit voor Lansingerland niet optimaal is. zal dat lastig blijven zegt ook Leon Erwich, die aangeeft dat daarvoor juist de BOA’s kunnen worden ingezet.

Bij navraag blijken zowel politie als de gemeente bekend te zijn met de problematiek en geven aan bezig te zijn met de aanpak van de hangjongeren.