RTV Lansingerland docu genomineerd voor Lokale Media Award 2021

De korte documentaire “75 jaar onvoltooid bevrijd” die RTV Lansingerland vorig jaar maakte ter gelegenheid van de 75-ste bevrijdingsdag, is genomineerd voor een mediaprijs. In de categorie video dingt de productie mee naar de Lokale Media Award 2021 van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

“Fantastisch nieuws!”, vindt Marc de Boer en documentairemaker, “Vooral ook omdat het een enorm compliment is naar de mensen die bereid waren hun verhaal te vertellen voor de camera. Het zijn hun verhalen, herinneringen en emoties die de docu – vind ik – zo treffend maakt.”.  Cornel van der Heiden nam de presentatie voor zijn rekening. “Het presenteren van deze documentaire bracht mij ook op plekken waarvan ik als geboren Berkelaar niet eens wist wat er precies gebeurd is in de oorlog. Ook voor mij was het dus een bijzondere ontdekkingstocht en ik hoop dat de kijkers dat ook zo ervaren!”

Patrick van Uffelen, teamleider TV, valt bij: “Het laat wel zien dat we als lokale omroep goed aan de weg aan het timmeren zijn. 5 jaar geleden werden we ook al een keer genomineerd, met toevallig het eerste deel van deze documentaire. Dat we nu weer genomineerd zijn geeft alleen maar aan dat we niet af en toe iets moois maken, maar structureel kwalitatief goede producties leveren. En dat is ook precies waar we ons op richten. Als lokaal media producent met louter vrijwilligers nauwelijks onder doen voor de professionele productiehuizen met kwalitatief goede content.”.

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. Er worden Lokale Media Awards uitgereikt in de categorieën Nieuws, Audio, Video, Innovatie, Presentatietalent en voor Omroep van het Jaar.

In de categorie ‘Video’ zijn genomineerd: 

  • RTV Lansingerland (Lansingerland): 75 jaar Onvoltooid Bevrijd
  • ZuidWest (Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht): De Grote Welkom Sinterklaas Show
  • Dtv Nieuws Oss & Bernheze (Bernheze, Oss): Dodenherdenking 2020
  • Omroep P&M (Beesel, Peel en Maas): In de greep door corona
  • OOG (Groningen): Perspectief
  • OPEN Rotterdam (Rotterdam): Tijdlagen

11 juni vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats l,ive vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. De winnaars worden geselecteerd door een vakjury bestaand uit Lauren Verster (juryvoorzitter), Evelien de Bruijn, Bart Jan Cune, Wilma Haan, Timo Kamst, Sieb Kroeske, Ton Verlind en Elger van der Wel.

De Lokale Media Awards is een initiatief van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de lokale publieke omroep in Nederland. De stichting ondersteunt lokale publieke omroepen op diverse terreinen om de sector verder te professionaliseren en om de kwaliteit van de producties van lokale omroepen te verbeteren, zodat zij op het gebied van onder andere journalistieke kwaliteit kunnen voldoen aan de wettelijke eisen die aan lokale omroepen worden gesteld.

 

De documentaire is hieronder te bekijken: