Dodenherdenking op RTV Lansingerland

Lansingerland – In Nederland herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid leven. Door de coronamaatregelen zullen we in heel Nederland op een aangepast wijze stilstaan bij de dodenherdenking. In Lansingerland is de plaatselijke dodenherdenking via televisie te volgen bij RTV Lansingerland.

door Patrick van Uffelen

Dit jaar gedenken we in Nederland dat we 76 jaar in vrijheid leven. Vanwege het coronavirus roept de gemeente op niet naar de locaties te komen waar normaal gesproken de plaatselijke herdenkingen zijn. Deze plaatselijke herdenkingen gaan wederom niet door. Om toch op een waardige manier te gedenken maakt RTV Lansingerland in samenwerking met verschillende organisaties binnen de gemeente een speciale dodenherdenking uitzending.
De uitzending begint dinsdagavond 4 mei op het symbolische tijdstip 19:45 uur en zal duren tot 20:21 uur gevolgd door de oorlogsdocumentaire die RTV Lansingerland vorig jaar maakten in het teken van 75 jaar bevrijding.
Voor 20 uur neemt presentatrice Laura Dofferhoff je mee naar hoe de kransen in Bleiswijk op een ambachtelijke manier gemaakt worden en lezen kinderen van verschillende basisscholen gedichten voor. was en waarom ooggetuigen van de oorlog en hun familie het zo belangrijk vinden om te blijven gedenken. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte om 20 uur zal hoornblazer Michel Glintmeijer van het Korps Nationale Reserve Koninklijke Landmacht het Signaal Taptoe geven.

Na de 2 minuten stilte zal het Wilhelmus klinken door Concordia. Gevolgd door een toespraak van de burgemeester en kransleggingen door de burgemeester en wethouders in de drie dorpskernen.

Dinsdagavond 4 mei om 19:45 uur op Lansingerland TV: Dodenherdenking Lansingerland.