Glenn den Uijl wordt assistent van Mark Schuur bij TOGB zondag en stopt als speler

 

Komend seizoen zal Glenn den Uijl niet meer als speler bij TOGB actief zijn. De inmiddels gelouterde Den Uijl (34), die 10 seizoenen de kleuren van TOGB verdedigde als selectiespeler, zal komende voerbaljaargang bij TOGB aan de slag gaan als de assistent van de nieuwe trainer van TOGB zondag, Mark Schuur. Den Uijl doorliep als jeugdspeler de jeugdopleiding van Feyenoord en Heerenveen en was actief als jeugdinternational (3 caps). In het amateurvoetbal speelde Den Uijl voor SHO, Papendrecht en TOGB.

Het zal wennen zijn om de ervaren aanvaller niet meer actief in het veld te zien, maar langs de lijn. Tijd om de man die met en bij TOGB veel beleefde en geschiedenis schreef met het spelen op hoofdklasseniveau, te vragen naar zijn motivatie om te stoppen als speler en aan de slag te gaan als trainer.

 

Glenn waarom stop je als speler en vervolg je je carrière als assistent?
Als je op je bijna 35ste mag stoppen als actieve voetballer op hoofdklasseniveau, mag je best trots op jezelf zijn. Na lang wikken en wegen heb ik deze beslissing genomen. Ik had meerdere opties, ook buiten TOGB, maar uiteindelijk heb ik besloten mijn voetbalschoenen nu echt aan de wilgen te gaan hangen. Een lastige keuze was dit zeker. De tijd waarin we nu zitten en het fit blijven op deze leeftijd, maakt het natuurlijk allemaal niet makkelijk om tot zo’n beslissing te komen, of misschien juist wel.

 

De successen en resultaten die wij hebben geboekt, met name afgelopen jaren, kampioenschap en promotie naar hoofdklasse, kijk ik dan ook met veel plezier op terug. Het voelt zo toch als een beetje als “stoppen op je hoogtepunt”. Tevens ben ik TOGB en Mark Schuur, dankbaar dat ze mij deze kans bieden en hoop ik ook in deze functie op een prettige samenwerking.

 

De afgelopen twee seizoenen waren anders. Je stopt nu zonder dat je afscheid hebt kunnen nemen als speler. Vind je dat niet vreemd om toch wel abrupt een punt achter je carrière te zetten?
Klopt! Niemand weet op dit moment wanneer dit wel weer zou kunnen. Dat was toch ook iets wat ik meenam in mijn keuze die ik gemaakt heb. Officieel afscheid kan altijd nog en daar hoop ik stiekem ook op. Het zou toch mooi zijn deze 10 seizoenen goed af te kunnen sluiten. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Deze functie geeft mij ook weer positieve energie.

 

Wat wil je het komende seizoen leren?
Vanaf de zijlijn zal het er allemaal anders uitzien, maar dit is een uitdaging die altijd hoog op mijn lijstje heeft gestaan. Ik ben ontzettend nieuwsgierig hoe het allemaal in zijn werk zal gaan. Om later dit jaar op een andere manier bezig te kunnen zijn met het team, waar ik zelf altijd in gespeeld heb, lijkt me fantastisch.
Ben jij de schakel voor Mark Schuur tussen de groep en de staf?
Ik denk dat ik dat zeker kan zijn. Zeker gezien de ervaring die ik met een groot deel van het team heb. Ik heb een goed gesprek gehad met Mark en tijdens dit gesprek kleine ideeën op tafel gelegd. We zullen daar aankomend seizoen uiteraard mee aan de slag gaan.

 

Je hebt als jeugdspeler veel ervaring opgedaan bij BVO’s en bent als jeugdinternational actief geweest. Neem je iets van deze ervaring mee in de rol die je gaat vervullen?
Uiteraard neem ik dit mee naar de jongere spelers. Zeker ook voor de spelers die de ambitie hebben om nog hogerop te willen spelen, wil ik klaar staan. Ik durf van mezelf wel te zeggen, dat ik vanaf jongs af aan genoeg ervaring heb opgedaan om andere hierin advies te kunnen geven of voor ze klaar te staan.

 

Start je komend seizoen met je opleiding trainer-coach?
Ja ik ga beginnen UEFA C (TC3). Ook omdat mijn jongste (Nio 4,5 jaar ) dit jaar in het geel/zwart zal gaan spelen, is dit voor mij een mooie kans. Voor mij ook een manier om nog een extra steentje bij te kunnen dragen voor de jeugdopleiding van TOGB.

 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar als trainer-coach?
Lastige vraag, ambities heb ik zeker. Aankomend voetbaljaar is belangrijk om erachter te komen of het trainerschap überhaupt is weggelegd voor mij! Uiteraard heb ik daar wel alle vertrouwen in, maar wil mij eerst vol op komend seizoen focussen. Wat daarna komt zie ik wel.

 

Tot slot waar moeten de supporters komend seizoen op letten bij assistent-trainer Glenn den Uijl?
De supporters kennen mij als speler in het veld, maar ook als mens buiten het veld.  Het liefst heb ik gewoon dat iedereen mij gewoon ziet als Glenn den Uijl.