Reportages vol passie in Lansingerland in Zicht

Lansingerland in Zicht is een gevarieerd maandelijks TV magazine, waarin aandacht wordt geschonken aan bijzondere gebeurtenissen en activiteiten in Lansingerland. Elke maand wordt ook een bijzonder of markant persoon geportretteerd in De Lansingerlandgenoot.

Deze maand een bezoekje aan de Onze Lieve Vrouwgeboortekerk. Daar spreken we een muzikaal echtpaar, namelijk de Berkelse radiopresentator Carel den Hertog van radio 4 en Dagmar Blanken. Carel en Dagmar delen een gezamenlijke passie, namelijk het spelen van viool. We spreken ze over hun passie voor muziek en hoe het corona jaar voor hun muzikaal was.

Lansingerlandgenoot Claudia van de Starre is een professioneel fotograaf. Ze loopt eigenlijk al haar hele leven met een camera in haar hand, maar de afgelopen 12 jaar als professional. We gingen bij haar langs in de fotostudio en spraken haar over de bijzondere reis die ze heeft gemaakt. Voor een boekcover maakte ze een reis naar Sri Lanka waar ze opzoek ging naar de ouders van adoptiekinderen. Wat ze daar mee maakte met een olifant is een bijzonder mooi verhaal.

En verslaggeefster Yvette Gabler trok haar wandelschoenen aan, want in het weekend van 20 februari was er wandeltocht door het Bergsche Bos georganiseerd door Outdoor Valley. Een wandeling van 5 of 10 kilometer. En van een flinke wandeling krijg je honger, dus er waren standjes waar je eten kon krijgen. De wandeltochten worden overigens nog steeds gehouden in het weekend.

De uitzending van Lansingerland in Zicht is ieder uur in de carrousel op TV te zien en ook online te bekijken via de website van RTV Lansingerland en op Youtube.